Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 25. 10. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
růžičkové kapustičky
0,5 kg
batáty (sladké brambory)
3 ks
slanina od farmáře
10 dkg
sádlo a ghí
3 lžíce
javorový sirup
3 lžíce
smetana tučná
1 dcl
sůl a pepř
1 lžička
balsamico
1 lžíce

Kapustičková zádíčka s javorovým sirupem

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 25. 10. 2018
Líbí se mi
Kapustičková zádíčka s javorovým sirupem
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
růžičkové kapustičky
0,5 kg
batáty (sladké brambory)
3 ks
slanina od farmáře
10 dkg
sádlo a ghí
3 lžíce
javorový sirup
3 lžíce
smetana tučná
1 dcl
sůl a pepř
1 lžička
balsamico
1 lžíce

Kapustičková zádíčka s javorovým sirupem

Jak na kapustová "zádíčka"?

Očištěné kapustičky si zblašírujeme (zalijeme horkou vodou) a necháme je asi 5-10 min. ve vodě stát. Poté je propláchneme studenou, aby neztratily barvu. Mezitím si na polovině sádla připravíme slaninu na nudličky - opékáme na mírném plameni asi 10 min, poté slaninu vyjmeme, dle potřeby přidáme tuk a vložíme rozpůlené kapustičky "zády," tedy zkrojem, dolů. Restujeme na mírném ohni asi 10 minut, protáčíme je ze všech stran. Zádíčka by ale měly mít nazlátlou barvu. Nazávěr přidáme slaninu a společně prohřejeme. Opepříme a osolíme a konečně zakápneme javorovým sirupem.

Příloha ze sladkých brambor

Pyré z batátu je snadné, rychlé a má mnohem větší výživovou hodnotu, než klasická kaše z brambor. Batáty uvařte do měkka, rozmačkejte, nebo rozmixujte na hladké pyré, přidejte ohřátou smetanu a na závěr zamíchejte balsamico a ghí. To kaši krásně provoní a zjemní. 

Kdo chce, může si na talíři ještě přidat sirup – tato nevšední kombinace vás dostane!  

Pro vegetariány se dá samozřejmě udělat verze bez slaniny a sádla (nahraďte ghíčkem).

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
růžičkové kapustičky
0,5 kg
batáty (sladké brambory)
3 ks
slanina od farmáře
10 dkg
sádlo a ghí
3 lžíce
javorový sirup
3 lžíce
smetana tučná
1 dcl
sůl a pepř
1 lžička
balsamico
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 31. 5. 2019

Ten název slyším poprvé.. A batáty máme rádi

Odpovědět
konatovka
konatovka 30. 4. 2019

Výborný recept na batáty, které mám moc ráda, stejně tak kapustičky.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 29. 4. 2019

dobře vypadající recept, díky

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 2. 11. 2018

Odpovědět
lemur
lemur 29. 10. 2018

Zajímavý recept. Vyzkouším.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 005
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení
a

Chci odebírat novinky na svůj email.