
Kuře už se vám zdá nudné a kachnu pečete jen na Štěpána? Kachní prsa mají výraznější chuť než ta kuřecí, takže zabodujete i u velkých masožroutů!
Neodolala jsem a koupila kachní prsa, takže byla doma premiéra. A protože kachní prsa se dobře snášejí s omáčkami do sladkokysela, byla volba jasná ! Musím říct, že to byla dobrota a tuto pochoutku zařadíme do našeho repertoáru
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nařízneme do mřížky. Důkladně osolíme z obou stran. Na pánvi orestujeme. Nejprve kůží dolů a opékáme do té doby, než se udělá hezká křupavá kůrčička. Poté maso otočíme, opečeme z druhé strany. Pak dáme prsa do vyhřáté trouby na 140 stupňů Celsia na 10 minut.
Šalotku s mrkví nakrájíme na zhruba stejně velké špalíky. Na pánvi rozehřejeme trochu másla s olivovým olejem, zeleninu prudce orestujeme. Zasypeme třtinovým cukrem. Poté, co cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a červené víno. Necháme zredukovat. Osolíme, opepříme dle chuti. Chuť si doladíme podle toho, zda máme radši víc do sladka nebo do kysela.
Podáváme s bramborovou kaší.
DOBROU CHUŤ !
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
pěkný recept
vyzkouším
To je naprostá fantazie mňam
hlavně to výborně vypadá
mňamka