Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Michaela Lejsková
Michaela Lejsková
Vloženo 25. 4. 2016
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
2 hodiny 15 minut min.
Vaření
4 porce
Ingredience
jehněčí kolínk
4 ks
rozmarýn řezaný
20 g
česněk
40 g
demi glace/silný hovězí vývar
1,2 l
cibule červená
200 g
sůl a pepř
dle chuti špetka
rajčatový protlak
40 g
meruňky
180 g
Višňové víno z Vinařství Annovino Lednice
0,284 l

Jehněčí koleno na višňovém víně z Lednice

Michaela Lejsková
Michaela Lejsková
Vloženo 25. 4. 2016
Líbí se mi
Jehněčí koleno na višňovém víně z Lednice
20 minut min.
Příprava
2 hodiny 15 minut min.
Vaření
4 porce
Ingredience
jehněčí kolínk
4 ks
rozmarýn řezaný
20 g
česněk
40 g
demi glace/silný hovězí vývar
1,2 l
cibule červená
200 g
sůl a pepř
dle chuti špetka
rajčatový protlak
40 g
meruňky
180 g
Višňové víno z Vinařství Annovino Lednice
0,284 l

Jehněčí koleno na višňovém víně z Lednice

Jehněčí kolínka vyskládáme do pečící nádoby na pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, větvičky rozmarýnu a zalijeme kvalitním červeným vínem. Přiklopíme a pečeme na 165°C, 40 minut. V polovině pečení kolínka otočíme a podlijeme. Po 40 minutách odklopíme a pečeme cca 10 minut, tak třikrát přelijeme výpekem. Po upečení kolínka dáme stranou a výpek zředíme vodou. To vše přilejeme do hrnce. Přidáme demi glace, případně trochu rajského protlaku, vývaru a vína. Vaříme tak dlouho než zbude 1 dcl omáčky na porci. Nakonec omáčku přepasírujeme přes špičák či jemnější síto, v této redukované šťávě podusíme půlky meruněk.

Možnosti inovace

Tymián, koňak. Ale také kořenová zelenina nebo řapíkatý celer do základu.

Rada

Kvalitní jehněčí je relativně rychle měkké, proto pozor na to, aby se nám při delší úpravě maso nerozpadalo a nepřestalo držet na kosti. Kolínko hned na začátku kosti odřízneme, aby při pečení maso sedalo dolů a zůstala nám horní část kosti čistá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: VIŠŇOVÉ víno Annovino Lednice

Doporučené přílohy: Brambory šťouchané s cibulkou

Autor a foto: šéfkuchař hotelu Alwyn Miroslav Černohorský

Vytvořeno ve spolupráci s PROFI RECEPTY a VINAŘSTVÍ ANNOVINO LEDNICE

20 minut min.
Příprava
2 hodiny 15 minut min.
Vaření
4 porce
Ingredience
jehněčí kolínk
4 ks
rozmarýn řezaný
20 g
česněk
40 g
demi glace/silný hovězí vývar
1,2 l
cibule červená
200 g
sůl a pepř
dle chuti špetka
rajčatový protlak
40 g
meruňky
180 g
Višňové víno z Vinařství Annovino Lednice
0,284 l

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
RůžaV
RůžaV 16. 3. 2021

super, nádhera

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 9. 3. 2021

krásná prezentace

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 7. 3. 2021

tak na toto bych se bez váhání nechala někým pozvat

Odpovědět
sipeji
sipeji 7. 3. 2021

Upřímně - ještě jsem jehněčí maso nejedla.

Odpovědět
januska28
januska28 29. 10. 2020

vyskusam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 591
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.