Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Li
Li
Vloženo 27. 9. 2021
Líbí se mi
20 min.
Příprava
Více než hodinu min.
Vaření
Pro 6–8 osob porcí
Ingredience
jehněčí kýta 2 kg může být i mražená – rozmrazená
olivový olej podle potřeby
paprika sladká 1 PL
římský kmín 2 ČL mletý
koriandr mletý 1 ČL
skořice 1 ČL mletá
chilli sušené 1 špetka
zázvor (mletý) 0.5 ČL buď mletý sušený nebo strouhaný čerstvý
pepř 0.5 ČL čerstvě mletý
sůl mořská 0.5 ČL
brambory 6 ks oloupané a nakrájené na tenká kolečka
cibule 3 ks na klínky
rajčata 6 ks na klínky
rajčata cherry 2 hrsti i směsi
lilek 1 ks nakrájený na kousky
česnek 3 stroužky drcený
rozmarýn 1 hrst čerstvý
citronová štáva
víno bílé 200 ml suché

Jehněčí kýta s letní zeleninovou směsí

Li
Li
Vloženo 27. 9. 2021
Líbí se mi
Jehněčí kýta s letní zeleninovou směsí
20 min.
Příprava
Více než hodinu min.
Vaření
Pro 6–8 osob porcí
Ingredience
jehněčí kýta 2 kg může být i mražená – rozmrazená
olivový olej podle potřeby
paprika sladká 1 PL
římský kmín 2 ČL mletý
koriandr mletý 1 ČL
skořice 1 ČL mletá
chilli sušené 1 špetka
zázvor (mletý) 0.5 ČL buď mletý sušený nebo strouhaný čerstvý
pepř 0.5 ČL čerstvě mletý
sůl mořská 0.5 ČL
brambory 6 ks oloupané a nakrájené na tenká kolečka
cibule 3 ks na klínky
rajčata 6 ks na klínky
rajčata cherry 2 hrsti i směsi
lilek 1 ks nakrájený na kousky
česnek 3 stroužky drcený
rozmarýn 1 hrst čerstvý
citronová štáva
víno bílé 200 ml suché

Jehněčí kýta s letní zeleninovou směsí

Maso a příloha z jednoho pekáče rovná se ideální víkendový oběd. 

 

1

Troubu předehřejte na 220°C. Do masa vmasírujte olivový olej (asi 2 lžíce). Promíchejte veškeré koření a sůl, vetřete do masa. Maso podle potřeby svažte potravinářským provázkem. Vložte ho do velkého pekáče či na hluboký plech a pečte 30 minut.

2

Potom teplotu v troubě zmírněte na 200°C. Pekáč či plech vyjměte z trouby, maso přesuňte na talíř, do pekáče nasypte brambory a zeleninu, promíchejte ji s výpekem a česnekem a také s hrstí čerstvého rozmarýnu. Podle chuti přidejte trochu oleje a citronové šťávy.

 
3

Navrch posaďte maso, vložte do trouby, pečte zhruba 1 hodinu, často kontrolujte, podle potřeby obracejte a promíchávejte zeleninu a brambory, aby se pekly rovnoměrně. Je-li zelenina příliš suchá, podlijte ji trochou vína. Pokud by maso příliš rychle tmavlo, zakryjte ho alobalem.

4

Maso vyndejte z trouby, položte na talíř či prkénko a nechte volně pod alobalem odpočívat nejméně půl hodiny.

5

Mezitím zkontrolujte zeleninu – je-li třeba, ještě chvíli ji pečte. Pokud je moc mastná, seberte oddělený tuk. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

6

Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými bramborami a zeleninou. Ozdobte čerstvým rozmarýnem, popřípadě doplňte listovým salátem.

 

NĚCO NAVÍC
Pokrm můžete jako další přílohou doplnit ještě vařenou červenou čočkou nebo pečivem na vytření šťávy.

 

20 min.
Příprava
Více než hodinu min.
Vaření
Pro 6–8 osob porcí
Ingredience
jehněčí kýta 2 kg může být i mražená – rozmrazená
olivový olej podle potřeby
paprika sladká 1 PL
římský kmín 2 ČL mletý
koriandr mletý 1 ČL
skořice 1 ČL mletá
chilli sušené 1 špetka
zázvor (mletý) 0.5 ČL buď mletý sušený nebo strouhaný čerstvý
pepř 0.5 ČL čerstvě mletý
sůl mořská 0.5 ČL
brambory 6 ks oloupané a nakrájené na tenká kolečka
cibule 3 ks na klínky
rajčata 6 ks na klínky
rajčata cherry 2 hrsti i směsi
lilek 1 ks nakrájený na kousky
česnek 3 stroužky drcený
rozmarýn 1 hrst čerstvý
citronová štáva
víno bílé 200 ml suché

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MikiVod
MikiVod 12. 10. 2021

tý jo

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 29. 9. 2021

jehněčí nekupujeme

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 29. 9. 2021

jehněčí maso jsem měla jako dítě asi 2x, od té doby jsem k tomuto masu nikde nepřišla

Odpovědět
konatovka
konatovka 28. 9. 2021

Jehněčí maso nedělám, protože mi nechutná, ale je prý zdravé.

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 28. 9. 2021

Mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 462
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.