Vynikající fazolový burger bez vajec a mouky
Veganský burger, který chutná skvěle. Na přípravu je úžasně jednoduchý a pochutnají si na něm všichni. Neobsahuje vajíčka ani lepek. Můžete ho podávat jako „klasický burger“ s různými omáčkami, zeleninou a sýrem. Pokud chcete dietnější způsob, chutná skvěle i jen s grilovanou zeleninou.
Jak na to:
- Z fazolí slijeme nálev a dobře osušíme papírovou utěrkou. Vysušení nepodceňujte, jen tak vám bude dobře burger držet u sebe a nebude se rozpadat. Fazole rozmačkáme a přidáme zbylé ingredience na burger, dobře promícháme a dochutíme. Vytvarujeme burgery, které by měly dobře držet u sebe a moc se nelepit. Pokud se vám zdá hmota řidší, přidejte kukuřičnou strouhanku. Vytvarované burgery můžeme ještě lehce obalit ve strouhance.
- Fazolový burger připravíme buď na grilu nebo na pánvi. Servírujeme jako „klasický“ burger nebo jen tak samostatně se zeleninou. V našem případě jsme si fazolový burger dali na lístky baby špenátu a směs salátů, nahoru rajčátko a červenou cibuli a vše lehce pokapali mangovou omáčkou, chutnalo nám famózně.
K servírování:
- červená cibule
- veganský sýr / čedar
- čerstvý koriandr
- pikantní mango omáčka
- bulka
- mix salátů s baby špenátem
Více receptů najdete zde.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat
zaujimave
Zaujímavý recept
super
mňam, musí to být výborné
Super recept ten musím vyzkoušet