Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 11. 4. 2020
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
rozkvas:
psenicnej múky T650
300 g
vody
300 g
ražného kvásku
1 lžíce
cesto:
polohrubej múky
200 g
psenicnej múky T650
500 g
vody
300 g
masti
1 lžíce
soli
1,5 lžička
rasca

Jednoduchý biely kváskový chlieb

Tenderka
Tenderka
Vloženo 11. 4. 2020
Líbí se mi
Jednoduchý biely kváskový chlieb
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
rozkvas:
psenicnej múky T650
300 g
vody
300 g
ražného kvásku
1 lžíce
cesto:
polohrubej múky
200 g
psenicnej múky T650
500 g
vody
300 g
masti
1 lžíce
soli
1,5 lžička
rasca

Jednoduchý biely kváskový chlieb

Keďže začína byť problém s kúpením ražnej múky, začínam si ju šetriť na prikrmovanie kvásku a prechádzam pomaly na biele chlebíky.

Večer pred spaním  zarobíme rozkvas z bielej múky, vody a kvásku. Kvások v pohári prikŕmime ražnou  múkou ako sme zvyknutý a obe necháme na linke do rána prikryté. Ráno kvások schováme hybernovať do chladničky a ideme sa venovať cestu.

Do cesta preosejeme múku, pridáme vodu, rascu a masť a zamiesime vláčne cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Po pol hodine primiešame soľ - nedávame hneď, lebo by sa cesto veľmi zle miesilo a bolo stále lepkavé.

V priebehu hodiny a pol 3x preložíme naolejovanými rukami, potom stočíme do ošatky a necháme 2-3 hodiny kysnúť podľa teploty v kuchyni.

Vyhrejeme rúru aj plech na 250 stupňov, chlebík vyklopíme priamo z ošatky na plech, narežieme, postriekame vodou a dáme na 10 minút piecť. Potom znížime teplotu na 200 stupňov, rúru vyvetráme, chlieb postriekame druhýkrát a pečieme ešte 25-35 minút podľa farby kôrky.

Chlieb vyberieme na mriežku vychladnúť a počkáme pár hodín, kým sa do neho pustíme

Dobrú chuť

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
rozkvas:
psenicnej múky T650
300 g
vody
300 g
ražného kvásku
1 lžíce
cesto:
polohrubej múky
200 g
psenicnej múky T650
500 g
vody
300 g
masti
1 lžíce
soli
1,5 lžička
rasca

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
JanouskovaB27
JanouskovaB27 8. 7. 2020

Ráda vyzkouším

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 23. 6. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 27. 5. 2020

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 471
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.