Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 9. 10. 2016
Líbí se mi
10 min.
Příprava
3-5 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
polohrubej múky
750 g
vody
550 ml
štipka soli

Jednoduché halušky k perkeltu/paprikášu

Tenderka
Tenderka
Vloženo 9. 10. 2016
Líbí se mi
Jednoduché halušky k perkeltu/paprikášu
10 min.
Příprava
3-5 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
polohrubej múky
750 g
vody
550 ml
štipka soli

Jednoduché halušky k perkeltu/paprikášu

Múku spracujeme so štipkou soli a vodou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky, ktoré po vyplávaní zbierame. Necháme odkvapkať, dáme do misy a pokvapkáme olejom, lebo majú tendenciu sa lepiť.

 

Perkelt/paprikáš sa dá urobiť aj z bravčovej panenky - na masle osmažíme cibuľu, pridáme lyžičku červenej papriky, mäso na kocky a hneď zalejeme vriacou vodou, aby bola 2 cm nad mäso. Občas premiešame. Keď je mäso mäkké, pridáme 1-2 lyžice hladkej múky rozmiešanej v 100 ml vody a 100 ml šľahačky.

10 min.
Příprava
3-5 min.
Vaření
4-6 porce
Ingredience
polohrubej múky
750 g
vody
550 ml
štipka soli

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Dobrý tip.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

super zajtra vyskúšam

Odpovědět
Salamandr
Salamandr 20. 7. 2017

Mňáám!

Odpovědět
Mimka193
Mimka193 18. 6. 2017

mnam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 031
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.