Jahodové gule s jahodovou omáčkou

Vytisknout recept
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do misy nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce a štipcu soli a vypracujeme nelepivé cesto. Rukou odtŕháme kúsky cesta a balíme do nich jahody. Guľky ešte trochu zagúľame v rukách, aby mali pekný tvar. Varíme vo vriacej vode, kým vyplávajú na povrch.
Zvyšné jahody dáme do mixéra, pridáme práškový cukor a rozmixujeme. Uvarené guľky podávame preliate jahodovou omáčkou.
 
Z rovnakého cesta môžete urobiť aj makové šúľance: http://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/makove-su-ance
1kg - varených zemiakov
2ks - vajcia
400g - polohrubej múky
cca 30-40ks - jahody na obalenie aj na omáčku
cca 2-3lžíce - práškový cukor
příprava - 10
vaření - 5
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account