Jáhlový nákyp

Vytisknout recept

K našim dalším jídlům v rámci zdravé výživy přibyl jáhlový nákyp, který jsem dělala včera poprvé...

 

Jáhly jsem nejprve dva krát spařila horkou vodou, pak dala do hrnce s mlékem a přivedla za stálého míchání k varu. Stáhla jsem plotýnku a pomalu jáhly vařila, mléko jsem podle potřeby dolévala, jak jáhly houstly.

 

Za cca 15 - 20 minut byly uvařené 🙂

 

Dortovou formu jsem vymazala kapkou oleje a dala první vrstvu jáhel, na to ovoce (použila jsem kompotované), druhou vrstvu jáhel, znovu ovoce, zasypala kokosem a mandlovými plátečky a poslední vrstvu jáhel.

 

Takto celé jsem dala zapéci asi na 40 - 45 minut do trouby na 180°C.

 

Na talíři jsem dozdobila ovocem a přelila javorovým sirupem.

 

Výborné, lehké a zdravé jídlo, které jsme měli jako hlavní chod včera k obědu a všichni jsme si moc pochutnali.

 

Hudlenka


250g - jáhly
1l - mléko
ks - ovoce dle chuti
ks - kokos, mandle...dle sebe
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account