Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 7. 3. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
200 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
volká oháňka (nebo jehněčí kýta)
1 kg
kořenová zelenina (mrkev, petržel)
1 hrnek
řapíkatý celer
1 hrnek
zelené fazolky
1 hrnek
cibule
2 ks
česnek stroužky
3 ks
rajčatový protlak (100% rajčata)
3 lžíce
guiness pivo (nebo jiné silné černé) ale mělo by být Irské :) 0,5l
1 ks
bujon
1 hrnek
bylinky svazek (tymián, petržel, bobkový list, rozmarýn)
1 ks
pepř a sůl
1 lžička
ghí + olivový olej
2 lžíce
mouka
2 lžíce

Irish stew – nejoblíbenější jídlo smaragdového ostrova

Kristina|ŽENA s.r.o.
Kristina|ŽENA s.r.o.
Vloženo 7. 3. 2018
Líbí se mi
Irish stew – nejoblíbenější jídlo smaragdového ostrova
30 min.
Příprava
200 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
volká oháňka (nebo jehněčí kýta)
1 kg
kořenová zelenina (mrkev, petržel)
1 hrnek
řapíkatý celer
1 hrnek
zelené fazolky
1 hrnek
cibule
2 ks
česnek stroužky
3 ks
rajčatový protlak (100% rajčata)
3 lžíce
guiness pivo (nebo jiné silné černé) ale mělo by být Irské :) 0,5l
1 ks
bujon
1 hrnek
bylinky svazek (tymián, petržel, bobkový list, rozmarýn)
1 ks
pepř a sůl
1 lžička
ghí + olivový olej
2 lžíce
mouka
2 lžíce

Irish stew – nejoblíbenější jídlo smaragdového ostrova

Začněte s tím, že si moukou poprášíte maso (nasekanou oháňku) a na rozehřátém ghí ho ze všech stran opečete v litinovém kastrolu (za mě jednoznačně STAUB). 

Maso vyjměte a přidejte trochu oleje, nasekanou cibuli a postupně i česnek a ostatní zeleninu, krom fazolek. Orestujte cca 10 minut, na závěr přidejte protlak, promíchejte směs a vraťte do kastrolu zpět maso, přidejte bylinky a koření a zalijte pivem Guiness. 

Tak a teď máte 2-3 hodiny klid dejte zaklopený kastrol do trouby a pečte na 150 stupňů. Ano na tak málo. Za 2 hodinky se podívejte, zda máte dost tekutin a přidejte dle potřeby bujón a nakonec také zelené fazolky. 

Pečeme do měkka – maso by mělo odpadat od kosti. Podávejte s kaší, nebo rýží či jen s čerstvou bagetkou. Nezbyde nic, uvidíte  

30 min.
Příprava
200 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
volká oháňka (nebo jehněčí kýta)
1 kg
kořenová zelenina (mrkev, petržel)
1 hrnek
řapíkatý celer
1 hrnek
zelené fazolky
1 hrnek
cibule
2 ks
česnek stroužky
3 ks
rajčatový protlak (100% rajčata)
3 lžíce
guiness pivo (nebo jiné silné černé) ale mělo by být Irské :) 0,5l
1 ks
bujon
1 hrnek
bylinky svazek (tymián, petržel, bobkový list, rozmarýn)
1 ks
pepř a sůl
1 lžička
ghí + olivový olej
2 lžíce
mouka
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

vyzkouším

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 9. 9. 2019

Vypadá to skvěle

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 027
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.