Indické butter chicken - krásně voňavé a jemné kuře

Vytisknout recept
Pokud jste tuto pochoutku ještě nikdy nezkusili, možná je právě teď ta pravá chvíle připravit si všechno voňavé koření a do práce 😎

Postup přípravy

  1. Nejprve si naložíme maso. Kuřecí prsa nakrájíme na 3-4 cm kousky. K masu přidáme 2 stroužky rozetřeného česneku, cca 5g čerstvého zázvoru nakrájeného na malinké kostičky (čím menší, tím lepší), sůl, 1 lžičku papriky, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku garam masaly, 1 lžíci citrónové šťávy, kmín a 100g jogurtu. Vše důkladně promícháme a dáme na hodinu do lednice odležet.
  2. Troubu si předehřejeme na 180°C a maso dáme péct na přibližně 15 minut.
  3. Pak připravíme omáčku. Ve vysokém hrnci si rozehřejeme máslo na kterém necháme rozvonět zbytek česneku a zázvoru. Z hřebíčků vyjmeme pouze kuličky a v hmoždíři rozdrtíme a přidáme spolu s ostatním kořením do hrnce. Opékáme takto asi minutu než začne vše krásně vonět.
  4. Ke koření přilijeme rajčatové pyré, zbylou citrónovou šťávu a necháme chvilku povařit.
  5. Přidáme upečené maso a zamícháme, zjemníme jogurtem a můžeme ještě podle chuti dosolit nebo dokyselit citrónem.
  6. Na úplný závěr necháme v omáčce rozpustit kousek másla. Mícháme dokud není omáčka krásně krémová.
Dobrou chuť!
 Ještě více tipů a receptů, ale hlavně nutriční hodnoty a ceny pokrmů, najdete na mém blogu www.mysimpledish.cz.

400g - kuřecí prsa
4stroužek - česnek
10g - zázvor
1/2lžička - sůl
2lžička - pálivá paprika
2lžíce - citronová šťáva
150g - řecký jogurt
2lžička - garam masala
2lžička - kurkuma
1lžička - drcený kmín
40g - máslo
3ks - hřebíček
400g - rajčatové pyré
příprava - 90
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account