Hrachová kaše – bezlepkový oběd, nebo výborná příloha

Vytisknout recept
Hrách nechám 2 dny namáčet ve vodě, tu nevyměňuji. Na oleji zpěním cibuli,  prolisovaný česnek a nechám rozvonět. Spolu s hrachem přidám koření a minutku povařím. Zaliji horkou vodou tak, aby byl hrách ponořený a vařím do měkka.
Nakonec osolím, opepřím a rozmixuji. Na závěr zjemním kaši smetanou a ochutím octem.
Pomalu smažím cibulku na plátky na másle až krásně zezlátne, tou pak ozdobím kaši a podávám. 
300g - Hrách půlený
1ks - Cibule na kostičky
4ks - Stroužky česneku
ks - Bobkový list, nové koření, sůl, pepř
3lžíce - Olivový olej
ks - Přepuštěné máslo
100ml - Smetana nebo šlehačka
1/2lžička - Ocet
příprava - 10
vaření - 35
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AntonínMikeška

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account