Hovězí maso na zelenině

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g Hovězí maso
  • 100 g Slanina
  • 1 ks Kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej
  • Hladká mouka na zahuštění

Instrukce

  • Hovězí špalíček omyjeme, maso prošpikujeme proužky slaniny, osolíme a opepříme. Zeleninu si nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
    V papiňáku rozehřejeme olej a pak na něm zprudka ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo (doporučuji ho nepropichovat vidličkou, aby nevytekla šťáva - do hrnce jsem ho dala rukou a pak obracela dvěma vařečkami).
    Po zatažení maso na chvíli vyndáme, do hrnce dáme cibulku a necháme zeskovatět, pak nasypeme kostičky zeleniny a orestujeme. Vrátíme tam maso, podlijeme, aby bylo akorát ponořené a papiňák zavřeme. Kvalitní dobré hovězí v celku je v tlakovém hrnci hotové za necelou hodinu. Poté maso zkusíme a je-li měkké, tak vyndáme. Pokud ne, přidáme dle odhadu další čas a znovu hrnec utěsníme.
    Když je maso měkké a vyndané, přidáme do zeleniny hladkou mouku rozmíchanou ve studené vodě a omáčku zahustíme. Případně ještě dochutíme solí a pepřem nebo podle vlastního uvážení. Maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
    Podáváme s bramborovým knedlíkem.
    Dobrou chuť přeje Hudlenka
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account