Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Dominika Šimonová
Vloženo 3. 3. 2019
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
120 min.
Vaření
x porcí
Ingredience
maso
500 gr ks
červené víno
1 láhev ks
kořenová zelenina
rozmarýn
tymián
protlak
sůl a pepř

Hovězí maso na víně

avatar
Dominika Šimonová
Vloženo 3. 3. 2019
Líbí se mi
Hovězí maso na víně
30 minut min.
Příprava
120 min.
Vaření
x porcí
Ingredience
maso
500 gr ks
červené víno
1 láhev ks
kořenová zelenina
rozmarýn
tymián
protlak
sůl a pepř

Hovězí maso na víně


Ať už jste v kuchyni mistr nebo nováček tento recept Vás nadchne. Nejenom, že je jednoduchý, ale zároveň z levných a dostupných surovin. Na tento recept budete potřebovat hovězí maso, slaninu, kořenovou zeleninu, červené víno volila bych polosladké či sladké , aby omáčka nebyla moc výrazná), rozmarýn, tymián a bobkový list a protlak ( zeleninu a koření dávám dle chuti). Záleží pro kolik osob samozřejmě vaříte, ale já klasicky vařím 500 gramů hovězího masa na jednu láhev červeného vína.

Začnu tím, že si nakrájím hovězí maso a slaninu na kostičky a dám je opražit na pánev a když je maso opečené ze všech stran ( po 5 minutách) Dále si maso dám na jednu stranu hrnce a na druhou přidám kořenovou zeleninu také na kostičky. Zeleninu opékám odděleně od masa protože když je zelenina měkká, tak tyčovým mixérem jí rozmixuji. Když je z toho jedna tuhá kaše, tak to promíchám s masem a přidám lahev vína s protlakem, aby se to nepřipálilo (rychle). To promíchám a vařím s občasným mícháním na mírném ohni přibližně hodinu. Po hodině přidám koření (sůl, pepř, rozmarýn, tymián a bobkový list) a vařím další hodinu. Omáčka nepotřebuje žádné zahušťovadla ani jíšku, protože je hustá sama o sobě. Po dvou hodinách je maso měkké a omáčka je tímto připravena k servírování. Jako přílohu používám vždy rýži Parboiled.

Touto omáčkou potěšíte jakého-koli strávníka, jak malého tak i velkého. Rozhodně bych se nebála omáčku z červeného vína dát i dětem, protože víno je za dobu vaření dostatečně vyvařené a alkohol a víno samotné dítě v omáčce nepozná a nemá na dítě žádný vliv. Je samozřejmě možné udělat lehčí variaci pro děti a místo hovězího masa dát kuřecí nebo krůtí maso. Tato omáčka se hodí jak na sobotní oběd, tak i na zvláštní příležitosti jako jsou výročí, návštěvu přátel a rodiny nebo jen pro radost svému protějšku.

30 minut min.
Příprava
120 min.
Vaření
x porcí
Ingredience
maso
500 gr ks
červené víno
1 láhev ks
kořenová zelenina
rozmarýn
tymián
protlak
sůl a pepř

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 20. 11. 2019

Vypadá to skvěle

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 921
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.