Hovädzí stroganov

Vytisknout recept
Mäso na stroganov nakrájame na tenké plátky a každý plátok na tenké rezančeky. Osolíme ho, posypeme mletým čiernym korením a zmiešame s olejom.
Rozpálime si panvicu a mäso prudko orestujeme, aby sa zatiahlo. Prilejeme koňak a premiešame.
 
Pridáme nasekanú cibuľu, pretlak a horčicu a restujeme ďalej, kým sa neopečie aj cibuľa.
Pridáme nakrájané šampiňóny a zamiešame. Potom pridáme na jemno nakrájané uhorky a všetko spolu ešte krátko orestujeme.
Na záver zjemníme krémovou kyslou smotanou.
Podávame s ryžou alebo cestovinovou ryžou.
500g - hovädzia sviečkovica
1ks - cibuľa
100g - šampiňóny čerstvé
100g - uhorka sterilizovaná
1lžíce - horčica dijonská
1lžíce - paradajkový pretlak
50ml - olivový olej
150g - kyslá smotana
50ml - koňak
ks - soľ
ks - mleté čierne korenie
příprava - -
vaření - -
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Monika Galgócziová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account