Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 2. 7. 2020
Líbí se mi
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
čerstvé houby
1 mísa ks
rýže podle osob
cibule
1 ks
sůl, pepř, koření dle vás
1 ks
hrášek (malá plechovka)
kukuřice (malá plechovka)
paprika čerstvá
sádlo
1 lžíce

Houbové rizoto

hudlenka
hudlenka
Vloženo 2. 7. 2020
Líbí se mi
Houbové rizoto
15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
čerstvé houby
1 mísa ks
rýže podle osob
cibule
1 ks
sůl, pepř, koření dle vás
1 ks
hrášek (malá plechovka)
kukuřice (malá plechovka)
paprika čerstvá
sádlo
1 lžíce

Houbové rizoto

Manžel donesl koš hub, a tak bylo třeba je zpracovat.

Většinu nasušiů, ale zbyly okrajky a pár růžovek,

tak jsem z toho dělala houbové rizoto.

 

Jak na to? 

Do kastrolu dáme lžíci sádla a na něj po zahřátí najemno nakrájenou cibulku,

kterou osolíme a pokmínujeme drceným kmínem.

Omyté a okapané houby přesuneme na cibulku a promícháme.

Měly by pustit vodu, ale pokud ne, tak malinko podléváme.

Takto dusíme pod pokličkou a za častého míchání, případně i podlévání asi půl hodiny,

abychom houby zbavili toxinů.

Mezitím si vedle uvaříme rýži, já udělala 3 sáčky, v osolené vodě.

Asi 10 minut před koncem dušení jsem do hub přidala nakrájenou papriku na proužky,

aby nebyla pak zcela rozdušená.

Když jsou houby hotové, smícháme ve velké nádobě s rýží a můžeme přidat hrášek,

kukuřici nebo i nakládanou červenou papriku pro barvu.

Podáváme s okurkou nebo červenou řepou.

Lze i posypat strouhaným sýrem. Já zasypala libečkem

Dobrou chuť přeje Hudlenka

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
čerstvé houby
1 mísa ks
rýže podle osob
cibule
1 ks
sůl, pepř, koření dle vás
1 ks
hrášek (malá plechovka)
kukuřice (malá plechovka)
paprika čerstvá
sádlo
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Vesper
Vesper 19. 8. 2020

Měla bych vyrazit na houby abych mohla vyzkoušet super recept!

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 19. 8. 2020

určitě, ale myslím, že zrovna houby nerostou, tedy u nás ne...

avatar
Kateřina Šlimarová 13. 7. 2020

Odpovědět
Masaa
Masaa 9. 7. 2020

To je ale dobrota . . .

Odpovědět
konatovka
konatovka 8. 7. 2020

Houbové rizoto dělám často a to hlavně z hlívy ústřičné, někdy i se žampiony.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 8. 7. 2020

Paráda, Helčo!!!

Maruš11
Maruš11 4. 7. 2020

houby nemám ráda, ale stejně to vypadá dobře

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 019
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.