Houbové krémové rizoto

Vytisknout recept
Sušené houby rukou nalámeme, dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme odpočinout.

Mezitím si nakrájíme cibulku na kostičky.

Rozehřejeme pánev, přidáme olivový olej a vhodíme cibulku.

Smažíme a jakmile začne chytat barvu, přidáme rýži a mícháme. Osolíme, opepříme.

Když rýže zesklovatí, přidáme misku s houbami - i s vodou, ve které se namáčely. Ta se okamžitě vsákne do rýže.

Dále vždy přilijeme trochu vývaru a mícháme, dokud se nevsákne. Takto pokračujeme, dokud rýže nezměkne (cca 15 minut).

Přidáme máslo a necháme asi 2 minuty odstát. Naposledy promícháme a podáváme.

Nakonec posypeme sýrem - může být parmezán, či Grana Padano, s poloprázdnou ledničkou ale vezmeme za vděk třeba uzenému sýru, jako vidíte na fotce :)).

1hrnek - Sušené houby
350g - Rýže
1ks - Cibule
1špetka - Sůl
1špetka - Pepř
5cl - Olivový olej
50g - Máslo
50g - Sýr na posypání
1l - Vývar
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila DanielaKestlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account