Hlívový guláš (BL)

Vytisknout recept
Na másle, oleji, nebo GHÍ zpěníme na jemno nakrájenou cibuli a přidáme najemno nakrajenou hlívu. Osolíme, přidáme kmín, kari  a chvíli dusíme. Po chvilce přidáme Shoyu promícháme a opět necháme chvíli podusit.
 
Podléváme  černým pivem a dusíme. Až je hlíva měkká, tak přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory a oloupaný a nakrájený česnek a majoránku.
 
Vše společně dusíme tak cca 45 minut a po částech přiléváme černé pivo.
 
Jakmile jsou brambory měkké zahustíme buď rýžovou moukou, nebo solamylem.
Dosolte dle vlastní chutě.
Přeji dobrou chuť 🙂
250g - Hlíva
4ks - Brambory
2ks - Cibule
2lžíce - olej, máslo nebo GHÍ
ks - Himalájská sůl dle chutě
ks - Majoránka dle chutě
ks - čerstvě namletý kmín dle chutě
ks - sladká paprika dle chutě
500ml - černé pivo
ks - Shoyu dle chutě
ks - česnek dle chutě
ks - Solamyl, nebo rýžová mouka dle potřeby
ks - Kari Thajské dle chuti
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Zdeňka Zajíčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account