Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 14. 1. 2020
Líbí se mi
10 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
800 g
hermelíny
2 ks
slanina
200 g
smetana na vaření
350 ml
sůl
dle chuti ks
koření na americké brambory
dle chuti ks
pažitka nebo libeček
dle chuti ks

Hermeláky

madlenka
madlenka
Vloženo 14. 1. 2020
Líbí se mi
Hermeláky
10 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
800 g
hermelíny
2 ks
slanina
200 g
smetana na vaření
350 ml
sůl
dle chuti ks
koření na americké brambory
dle chuti ks
pažitka nebo libeček
dle chuti ks

Hermeláky

800 g  brambor
2 Hermelíny (po 120g)
200 g libové anglické slaniny
350 ml smetany
sůl
koření na americké brambory ( nebo podle chuti paprikové koření)
libeček nebo pažitku

 

 
  1. Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, naskládáme je do pekáčku, osolíme, posypeme nakrájeným libečkem a kořením.

  2. Poklademe sýrem nakrájeným na plátky a slaninou také na plátky.

  3. Znovu vrstvíme - brambory, slaninu, sýr a poslední vrstva brambory. Na ty dáme ještě několik plátků sýra a zalijeme smetanou.

  4. Pečeme na 190°c asi 30 minut, nejprve přikryté, pak odkryjeme a dopečeme, aby se vytvořila zlatavá kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem, ale dalo by se i jako příloha k masu.

10 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
800 g
hermelíny
2 ks
slanina
200 g
smetana na vaření
350 ml
sůl
dle chuti ks
koření na americké brambory
dle chuti ks
pažitka nebo libeček
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 973
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.