Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Irča| ŽENA s.r.o.
Irča| ŽENA s.r.o.
Vloženo 16. 10. 2015
Líbí se mi
30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Brambory
750 g
Polohrubá mouka
250 g
Sůl
Vejce
1 ks
Anglické slaniny nebo špeku (na kostičky)
150 g
Bryndza
200 g
Cibule
1 ks

Halušky s bryndzou

Irča| ŽENA s.r.o.
Irča| ŽENA s.r.o.
Vloženo 16. 10. 2015
Líbí se mi
Halušky s bryndzou
30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Brambory
750 g
Polohrubá mouka
250 g
Sůl
Vejce
1 ks
Anglické slaniny nebo špeku (na kostičky)
150 g
Bryndza
200 g
Cibule
1 ks

Halušky s bryndzou

Brambory nastrouháme najemno. Slejeme přebytečnou tekutinu, přidáme sůl, vejce a postupně přidáváme mouku tak, abychom získali řídké těsto. Těsto protlačíme postupně do vroucí osolené vody speciálním sítkem na halušky nebo můžeme ukrajovat lžičkou či odkajovat z prkénka nožem. Halušky vaříme asi 4-5 minut tj. jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a můžeme je scedit. Scezené halušky promícháme s bryndzou.

Mezitím si opečeme na pánvičce slaninu s cibulkou dočervena. Pak přidáme halušky a vše na pánvičce promícháme, aby se nám chutě spojily.

Halušky se slaninou dáme na talíř a ozdobíme bryndzou, případně posypeme petrželkou.

Dobrou chuť 

 

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Brambory
750 g
Polohrubá mouka
250 g
Sůl
Vejce
1 ks
Anglické slaniny nebo špeku (na kostičky)
150 g
Bryndza
200 g
Cibule
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
januska28
januska28 28. 10. 2020

oblubene jedlo

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 22. 6. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

Oblíbené

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 070
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.