Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 9. 1. 2020
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
1,5 kg
hladká mouka
1/2 kg
vejce
2 ks
sůl
dle chuti ks

Halušky

madlenka
madlenka
Vloženo 9. 1. 2020
Líbí se mi
Halušky
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
1,5 kg
hladká mouka
1/2 kg
vejce
2 ks
sůl
dle chuti ks

Halušky

1,5 kg brambor
0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
2 vejce
špetku soli
(Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)

 

 
  1. Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.

  2. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.

  3. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

  4. Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.

20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
1,5 kg
hladká mouka
1/2 kg
vejce
2 ks
sůl
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 521
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.