Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 9. 1. 2020
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
1,5 kg
hladká mouka
1/2 kg
vejce
2 ks
sůl
dle chuti ks

Halušky

madlenka
madlenka
Vloženo 9. 1. 2020
Líbí se mi
Halušky
20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
1,5 kg
hladká mouka
1/2 kg
vejce
2 ks
sůl
dle chuti ks

Halušky

1,5 kg brambor
0,5 kg hladké (polohrubé) mouky
2 vejce
špetku soli
(Brambory buď můžete uvařit nebo nemusíte Pokud je vařit nebudete počítejte s tím že budete muset déle vařit samotné halušky)

 

 
  1. Brambory, ať už uvařené nebo ne nastrouháme na jemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli.

  2. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto, které by mělo být přiměřeně řídké.

  3. Propasírujeme ho před cedník na halušky přímo do vroucí vody a několik minut vaříme.

  4. Mezi tím si můžete připravit zelí nebo brynzu se slaninou. Zelí by se správně mělo nějakou dobu dusit a tak je nejlepší začít s jeho přípravou hned na začátku. Záleží jen na vás s čím máte nejraději pravé slovenské halušky.

20 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
1,5 kg
hladká mouka
1/2 kg
vejce
2 ks
sůl
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar

Miluju halušky. Hlavně s klasickou brynzou a se slaninou.

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 1. 2020

Halušky miluje snad každý

Odpovědět
Majina
Majina 16. 1. 2020

halušky robievam často,moja rodina ich zbožňuje.

Odpovědět
Atevy
Atevy 13. 1. 2020

Miluju

Odpovědět
koudynka
koudynka 10. 1. 2020

Super...Dělám je se zelím a s uzeným...

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
87 981
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.