Gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou s medvědím česnekem

Vytisknout recept
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky, lehce osolíme, opepříme, zakápneme troškou oleje a necháme chvíli odpočinout. Vezmeme si hlubší pánev, očistíme cibuli a nakrájíme na jemno, dáme do pánvičky s troškou oleje, restujeme, než začne zlátnout.
Do pánve vložíme kuřecí maso, opečeme ze všech stran, pokrájíme medvědí česnek a přidáme ho k masu. Zalijeme smetanou a dusíme, dokud maso není měkké.
Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do pánve, po chvíli dáme i smetanový sýr. Pozvolna necháme provařit. Ochutnáme, případně lehce přisolíme, opepříme.
Gnocchi uvaříme dle návodu a můžeme podávat.
2ks - Gnocchi - 2 balení po 500g
3ks - kuřecí prsní řízky
1ks - cibule střední
1ks - smetana či šlehačka (tekutá) 250 ml
1ks - sýr NIVA - výseč
2ks - smetanový sýr Smetanito - obdélníček
ks - medvědí česnek, čím více, tím lépe
ks - sůl, pepř, trocha oleje
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account