Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Zuzana Godárová
Vloženo 21. 3. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
65 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
teplá voda
175 ml
čerstvé droždie
8 g
špaldová hladká múka
200 g
špaldová celozrnná hladká múka
40 g
soľ
1 lžička
rozmarín
1 špetka
bazalka
olivy
cherry rajčiny

foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry

avatar
Zuzana Godárová
Vloženo 21. 3. 2018
Líbí se mi
foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
30 min.
Příprava
65 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
teplá voda
175 ml
čerstvé droždie
8 g
špaldová hladká múka
200 g
špaldová celozrnná hladká múka
40 g
soľ
1 lžička
rozmarín
1 špetka
bazalka
olivy
cherry rajčiny

foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry

  1. Do teplej vody si rozmrvíme droždie a ručne ho poriadne remiešame, aby sa úplne vo vode rozpustilo.
     
  2. Do misky pridáme múky, soľ a metličkou ručne zamiešame, aby sa ná nadýchalo. Pridáme vodu s rozpustenými kvasnicami a ručne, alebo stierkou vypracujeme veľmi lepivé cesto. Ak sa moc lepí, namočte si ruky trochu do vody. Cesto vyberieme, misku naolejujeme olivovým olejom a dáme cesto späť. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 20 minút odpočívať.
     
  3. Plech na pečenie si vymažeme olivovým olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo krupicou. Cesto porozťahujeme po plechu. Ak sa cesto lepí, namočíme si ruky vo vode. Focacciu polejeme olejom a prstami po celej vtlačíme dierky. Necháme 5 minút postáť.
     
  4. Lístky rozmarínu si posekáme nadrobno a rozmrvíme po povrchu. Otrháme lístky bazalky, ktoré necháme v celku. Rajčinky prekrojíme napoly, každú polku vložíme do bazalky a vtlačíme do cesta skoro na dno. Olivy prekrojíme na tri časti a povtláčame do cesta. Posolíme ju. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 45 minút podkysnúť.
     
  5. Po 25 minútach kysnutia rozhorúčime rúru na 220 stupňov. Pečieme 12-15 min dozlatova.
     

TIP: do oleja, ktorým polejete foccaciu, môžete prelisovať aj strúčik cesnaku. Pečením krásne zosladkavie. Ak máte radi jeho prenikajú chuť, potrite foccaciu po upečení cesnakom v oleji. Ak chcete robiť dávku na klasický plech, zdvojnásobte ingrediencie.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Majina
Majina 13. 10. 2019

foccaciu som ešte nejedla

Odpovědět
Jasper
Jasper 10. 9. 2019

Prima

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 18. 8. 2018

parádne

Odpovědět
Clairest
Clairest 22. 3. 2018

Mám ráda tyto jídla

Odpovědět
lemur
lemur 22. 3. 2018

Ráda vyzkouším.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 586
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.