Filet z lososa přelitý citronovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila IvanaVerner

Ingredience

  • 400 g Filet z lososa
  • 1 ks Citrón
  • 1 dcl Bílé víno
  • 4 ks Šalotka
  • 500 g Hlíva ústřičná
  • 2 lžíce Zakysaná smetana
  • 1 lžička Sůl nejlépe himalájská
  • 1 špetka Pepř mletý
  • 2 špetka Tymián
  • 1 lžíce Olej třeba rýžový
  • 1 lžíce Máslo

Instrukce

  • Lososa zbavíme kůže, osolíme a pokapeme citronem, necháme chvilku odležet. Potom orestujeme na oleji a oříšku másla... z obou stran.
    Hlívu ústřičnou nakrájíme a orestujeme na nakrájené šalotce, osolíme a opepříme.
    Omáčka:
    Na másle a oleji orestujeme do zlatova na drobno nakrájené šalotky, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, tu posléze zalijeme vínem, zakapeme citronem, osolíme a ochutíme tymiánem, provaříme a nakonec po odstavení ze sporáku vmícháme zakysanou smetanu.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account