Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 14. 10. 2020
Líbí se mi
1 min.
Příprava
20 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
zelené fazolové lusky /čerstvé nebo mražené, i z plechu)
250 g
vývar nebo voda
500 ml
odlehčená smetana na vaření
100 ml
sůl, koření
hladká špaldová Pernerka
1 lžíce

Fazolky na kyselo

hudlenka
hudlenka
Vloženo 14. 10. 2020
Líbí se mi
Fazolky na kyselo
1 min.
Příprava
20 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
zelené fazolové lusky /čerstvé nebo mražené, i z plechu)
250 g
vývar nebo voda
500 ml
odlehčená smetana na vaření
100 ml
sůl, koření
hladká špaldová Pernerka
1 lžíce

Fazolky na kyselo

Nyní jsem si na dva dny musela uvařit jen pro sebe,

a tak jsem zvolila zelené fazolové lusky, které mi v září ze

své zahrádky dala kamarádka.

Měla jsem je zamražené, ale vůbec nevadí.

Do nižšího kastrolu jsem dala vařit vodu, mírně osolila svojí bylinkovou solí

a když se voda vařila, vhodila jsem tam potřebné množství mražených fazolek.

Pokud jsou čerstvé nebo sterilované, můžeme je dát už do studené vody.

Nechala jsem je asi 10 minut povařit a potom jsem si umíchala ve studené

vodě trochu hladké špaldové mouky.

Když byly fazolky měkké, vyndala jsem je sítkem

a do vroucí vody jsem zakvedlala mouku na zahuštění.

Toto jsem provařila pár minut, nalila trochu 10% smetany a poté dochutila octem.

Fazolky jsem do "omáčky" vrátila.

Podávala jsem s brambůrkami, vařenými na loupačku, tak to mám nejraději.

Manžel toto jídlo nejí, tak jsem využila jeho přísné diety.

Hudlenka

 

P.S. pozdě jsem si uvědomila, že jsem mohla fazolky trochu zkrátit,

(nasekat) - pak se mi to špatně jedlo...

1 min.
Příprava
20 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
zelené fazolové lusky /čerstvé nebo mražené, i z plechu)
250 g
vývar nebo voda
500 ml
odlehčená smetana na vaření
100 ml
sůl, koření
hladká špaldová Pernerka
1 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
konatovka
konatovka 16. 10. 2020

Do mé stravy dávám kokosové mléko místo smetany a žádnou mouku, ale bramborový škrob. Mám to moc ráda.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 18. 10. 2020

věřím, taky jsem měla v ruce škrob...

Kateřina94
Kateřina94 15. 10. 2020

Toto jidlo mám také moc ráda, pridávám si k tomu ještě vajíčko uvařene na tvrdo

Odpovědět
kosanka
kosanka 15. 10. 2020

Dobrou chuť

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 15. 10. 2020

díky Dáši

Kahomar
Kahomar 15. 10. 2020

takovou omáčku dělávala mamka, jako dítě jsem toto jídlo nemusela, ale v dospělosti mi pak již chutnalo...

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 15. 10. 2020

Ano, naše mamka taky, a já občas, protože ani Kačka, ani Jirka to nechtějí, tak fakt jednou za čas si udělám jen pro sebe...

lemur
lemur 15. 10. 2020

Fazolky nemám moc ráda, ale na té smetaně to může být dobré.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 15. 10. 2020

já to tak mám ráda od dětství

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 380
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.