Dýňové rizoto. Netradiční, ale výborné!

Vytisknout recept
Dýňovou polévku zná asi každý, ale dýňové rizoto? Netradiční, ale výborné! 🙂 Krom toho dýni seženete i přes zimu. 
Troubu předehřejte na 220 °C.
Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova.
Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.
V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.
Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava.
Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.
 
Dobrou chuť! 😀 🙂
1kg - Dýně hokaido
3lžíce - Olivový olej
2ks - Sáček rýže
1,5l - Zeleninový vývar (Může být i z bujonu)
50g - Máslo
1ks - Cibule
1 menšísklenička - Bílé víno
50g - Parmazán
1ks - Svazeček šalvěje
příprava - -
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account