Domácí langoše

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 29 minutes
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 400 g Hladká mouka
  • 1 lžička Sůl
  • 1 lžíce Olej
  • 150 ml Bílý jogurt
  • 1 lžička Cukr
  • 150 ml Mléko
  • 1 lžíce Mletý kmín
  • 1 lžička Lněné semínko
  • 1 ks Droždí

Instrukce

  • Milujete langoše z rychlého občerstvení? Připravte si je i doma! Místo tradičního kečupu zkuste třeba jogurt s česnekem a nebudete si je muset vyčítat. 😉
    Z mléka, kvasnic, cukru a a lžičky mouky uděláme kvásek. Po vykynutí jej smícháme s ostatními ingrediencemi a zaděláme nelepivé těsto. Pokud se lepí, přidáme mouku, v opačném případě přidáme trochu vody. Vytvoříme malé bochánky, které necháme vykynout ještě tak půl hodiny.
    Vytvoříme placky a smažíme na rozehřátém oleji. Po usmažení přendáme na ubrousek, díky tomu nebudou langoše vůbec nasáklé tukem.
    Na langoše můžeme dát jakoukoliv omáčku, např. nivovou, kdy ve smetaně rozpustíme nivu. Použít můžeme i jogurt ochucený solí a česnekem nebo jen česnek rozmíchaný s olejem. Fantazii se prostě meze nekladou. Nakonec můžeme posypat sýrem.
    Budu zkoušet jinou, zdravější variantu, a to z celozrnné mouky. V případě že se mi povede 😀 tak sem recept přidám.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account