domaci hamburgery

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 35 minutes
Uvařila AnetaHartmanová

Ingredience

  • 200 ml Mléko
  • 100 ml Voda
  • 60 g Máslo
  • 1 ks Droždí
  • Sůl, cukr
  • 2 ks Vejce
  • 1 kg Mleté maso
  • Koření na mleté maso
  • Ledový salát
  • Paprika
  • Rajče
  • Kečup
  • Tatarská omáčka
  • 1 ks Cibule

Instrukce

  • MLéko si ohřejeme, přidáme vodu, cukr a sůl. Do misky si dáme mouku, droždí, vejce a přilijeme teplou směs. Dáme kynout na hodinu na teplé místo. Po vykynutí tvarujeme bochánky a necháme ještě půl hodinky odpočinout pod utěrkou. Mezitím si rozehřejeme troubu na 175stupňů a pečeme do zlatova.
    Mezitím si připravíme mleté maso: osmažíme cibulku do zlatova na sádle a přidáme k mletému maso, přidáme koření dle chuti já dávám: majoránku, sůl, pepř, sladkou papriku, gril.koření a trošku koření na hamburgery. Vytvarujeme placičky a osmažíme.
    Zatím si připravíme zeleninu a rozřízneme si bulky a poté plníme.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account