
Nadýchané buchtičky s dokonalým krémem zvaným "šodó". Tak to je více než lákavá pozvánka k sobotnímu obědu, co vy na to?
Čas od času dostanu chuť na sladký oběd. A tomu rozhodně vévodí lahodné, voňavé a nadýchané buchtičky servírované na jemném krémovém šodó. Pojďte si skvostnou pochoutku také připravit.
Těsto na buchtičky:
Teplé mléko vlijte do misky, přidejte cukr a promíchejte. Droždí do mléka rozdrobte, zamíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Těsto dokonale zpracujte. Pokud vám na to nestačí vaše síla v rukou, použijte robot s hnětacími metlami. Tu nejtěžší práci odvedou za vás. Když máte zpracovaný hladký bochánek, odložte jej na 90 minut kynout na teplé místo.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu vytřete olejem po dně i okraje.
Když těsto vykyne, můžete začít tvarovat malé buchtičky. Na vál si nasypte trošku hladké mouky, aby se těsto nelepilo. Lžící ukrajujte malé kousky, které vytvarujte do mini bochánků. Jeden vedle druhého pak naskládejte do formy nebo pekáčku. Povrch ještě potřete troškou oleje. Buchtičky se vám budou mnohem lépe od sebe oddělovat.
Vložte do předehřáté trouby na 25 - 30 minut.
ŠODÓ KRÉM:
Připravte si vodní lázeň, na které krém budete vytvářet. Do kastrůlku si nalijte potřebné množství vody a na něj posaďte nádobu (doporučuji nerezovou misku).
Nalijte víno do nádoby a v něm dobře rozšlehejte žloutky. Vše za studena, jinak se vám žloutky srazí! Přisypte oba druhy cukrů. Nad vodní párou šlehejte do krémové konzistence. Ve smetaně rozmíchejte Maizenu (kukuřičný škrob) velmi dobře, aby se netvořily hrudky. Do horké směsi vína, cukru a žloutků ji nalijte a míchejte do zhoustnutí. Povařte asi minutku. Stáhněte z plotýnky.
Krém nalijte na talíř a do něj "posaďte" patřičné množství buchtiček, na které se cítíte, že spořádáte.
Přeji vám dobrou chuť!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
mnam
Zaujímavý recept
mnam
vyzkouším
super