Cuketovo-houbový guláš

Vytisknout recept
Nasbíraly jste spoustu hub a na zahradě se urodily cukety? 
Cuketu si oloupeme, nakrájíme na asi centimetrová kolečka, rozložíme na tác, posolíme a necháme vypotit asi 20 minut. Pak je otočíme a postup opakujeme. Mezitím si pokrájíme houby nadrobno, cibuli na kostičky a papriky na proužky. 
Potom všechny plátky cukety opláchneme a dáme na cedník okapat, pak nakrájíme na kostičky. Mladé cukety lze nechat i se středem, ze starších cuket měkkou část se semínky raději odstraníme.
V hrnci na oleji zpěníme cibulku a hned potom houby. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme dusit. Podléváme vodou, aby se houby nepřipalovaly. Asi po deseti minutách přidáme papriky a opět dusíme cca 5 minut. Na konec přisypeme cukety, promícháme a posypeme červenou paprikou nebo gulášovým kořením.
Přidáme jeden protlak, pokud se nám to zdá husté, naředíme kečupem nebo rajčatovým pyré a necháme provařit. Vše dusíme, dokud zelenina a houby nezměknou. Dochutíme podle svých zvyklostí.
Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť 



1ks - Cuketa střední
1hrnek - Houby
2-3ks - Papriky
1ks - Rajský protlak
ks - Kečup nebo rajčatové pyré
ks - Koření - sůl, pepř, kmín, červená paprika, ...
1ks - Cibule
ks - Olej podle potřeby
příprava - 30 minut
vaření - 1 hodina
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account