Cuketovo-fazolový guláš

Vytisknout recept

Dneska jsme měli vyloženě chuť na něco lehkého.

Protože jsme dostali cibuli a cuketu přímo čerstvé ze zahrady,

rozhodla jsem se udělat cuketovo-fazolový guláš.

Cibuli jsem pokrájela na jemno, papriku na proužky.

Cuketu jsem oloupala a nakrájela na plátky, na chvíli ji posolila, a

by pustila vodu. Poté jsem ji omyla a nakrájela na kostky.

Na pánev jsem kápla asi jednu lžíci olivového oleje, nechala zahřát,

pak jsem dala cibuli a hned posolila (toto dělám, protože se cibule pak nepálí).

Po zesklovatění cibule jsem přidala jednu červenou papriku

a nechala chvíli dusit, aby změkla. Na to jsem přidala cuketu.

Dusila jsem asi 10-15 minut, dokud nezměkla paprika a pak jsem přidala

dvě plechovky fazolí i se šťávou, nechala řádně provařit, spojit chutě.

Přidala jsem trochu kečupu. Dochutila jsem to solí, můžete pepřem,

chilli, a tím, co máte rádi. U nás doma toto jídlo podáváme s chlebem.

 

Jako příloha by jistě mohly být i brambory.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1ks - cuketa
1ks - cibule
1ks - paprika
2ks - fazole v plechovce
ks - koření, sůl, kečup
příprava - 15
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account