Cuketove lasagne s Ajvarem

Vytisknout recept
Cuketu nakrajime na prouzky silne asi 3mm a na uterce nasolime. Nechame 10 minut poustet vodu, kterou nakonec vysajeme uterkou. 
Mezi tim si udelame smes - Na trose oleje nechame zezlatnout cibuli a pridame maso, ktere neustale "stouchame", aby se rozpadlo na kousky. Az bude opecene maso, tak smes osolime, opeprime, pridame cesnek a koreni. Pote zalijeme sekanymi rajcaty z plechovky a nechame varit. Nakonec muzeme dochutit Ajvarem pro vetsi riz.
Pripravime si bilou hmotu- Nastrouhame syr a promichame s vejci a smetanou. Osolime a opeprime.
Suche platky cukety zakryjeme casti masove smesi a prelijeme syrovou smesi, pak zase poklademe cuketu, navrch maso a syrovou smes. Opakujeme podle pozadovaneho poctu vrstev. Vrchni vrstva je syrova a muzeme navrch klidne jeste nejaky syr pristrouhat.
Peceme na 180°C zhruba 50 minut.
Dobrou chut!
Jelikoz mi tady chybi kategorie zdrava nebo zeleninova jidla, tak zarazuji do detskych..
1ks - Cuketa
500g - Mlete maso
2ks - Rajcata v plechovce
1-2lžíce - Ajvar (napr.od Podravky)
1ks - Cesnek
1lžička - tymian, oregano
200g - Syr strouhany
2ks - Vejce
1ks - Smetana nebo slehacka
1ks - Cibule
příprava - 30
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraGrill

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account