Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marsha
Marsha
Vloženo 26. 5. 2015
Líbí se mi
15 min min.
Příprava
15 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cuketa
2-3 ks
Červená cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužek
Sušená rajčata
5-6 ks
Olivový olej
3 lžíce
Bazalka
1 ks
Sůl, pepř
Parmazán na ozdobu

Cuketa po italsku - lehké a chutné jídlo

Marsha
Marsha
Vloženo 26. 5. 2015
Líbí se mi
Cuketa po italsku - lehké a chutné jídlo
15 min min.
Příprava
15 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cuketa
2-3 ks
Červená cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužek
Sušená rajčata
5-6 ks
Olivový olej
3 lžíce
Bazalka
1 ks
Sůl, pepř
Parmazán na ozdobu

Cuketa po italsku - lehké a chutné jídlo

Italská kuchyně je lehká, rychlá, plná zeleniny a výrazných chutí. Použijete-li při přípravě i podávání italské víno, nemůžete udělat chybu!

Cuketu si omyjeme a nakrájíme na půlkolečka, nemusíme ji loupat. Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Používáme-li sušená rajčata, namočíme si je teď do teplé vody. 

Na rozpáleném olivovém oleji smažíme minutu cibuli a česnek, pak přihodíme plátky cukety. Na vysokém plameni opékáme cca 5 minut, až bude cuketa i česnek chytat barvu, hlídáme především česnek, nesmí se spálit!

Rajčata, ať už sušená a namočená, nebo nakládaná, si nakrájíme na menší kousky, přidáme do pánve k cuketě. Z naložených rajčat můžeme přidat i trochu oleje, podlijeme trochou vody, eventuálně bílého vína (cca 1-2 dl), pepř, sůl a bazalku. Se solí ovšem opatrně, rajčata bývají sama o sobě dost výrazná. Necháme podusit cca 7 minut, cuketa by měla trochu změknout, ale zůstat křehká. 

Na talíři zdobíme hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou. Skvělé by to bylo určitě i s těstovinami, cizrnou nebo plátkem ryby. Ale nejlepší je to "jen tak", s kouskem čerstvého pečiva na vytření omáčky a sklenkou bílého či růžového vína!

15 min min.
Příprava
15 min min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cuketa
2-3 ks
Červená cibule
1 ks
Česnek
3-4 stroužek
Sušená rajčata
5-6 ks
Olivový olej
3 lžíce
Bazalka
1 ks
Sůl, pepř
Parmazán na ozdobu

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Super recept vypadá to velmi dobře

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 10. 8. 2018

super

Odpovědět
Glady
Glady 17. 5. 2017

to mám ráda

Odpovědět
lemur
lemur 16. 5. 2017

Moc dobré.

Odpovědět
ruby
ruby 15. 5. 2017

mnam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 655
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.