Cuketa k nedělnímu obědu? Proč ne!

Vytisknout recept
Ráno jsem oloupala jednu středně velkou cuketu a jeden patizon, nakrájela na asi 1 cm široké plátky. Semínkla z patizonu jsem vyloupala, v cuketě žádné nebyly.
Plátky jsem rozložila na tác a osolila. Nechala jsem asi půl hodiny vypotit, pak jsem plátky otočila a udělala totéž. 
Nakonec jsem zeleninu omyla pod tekoucí vodou a nechala vykapat.
V misce jsem si smíchala dvě vejce, která jsem nejprve rozkvedlala, přidala mouku, mléko, trochu soli a pepře. Udělala těstíčko.
Na hluboký talíř jsem dala rozetřený česnek a zakápla ho olejem (olivovým)...
 
Když byly kousky cukety a patizonu okapané, tak jsem je nejprve namáčela v oleji s česnekem a pak v těštíčku. Přendala na plech a dala do vyhřáté trouby asi na 15 min. péct na 180°C. Hezky do zlatova.
Protože mi pár kousků zbylo, tak ty jsem usmažila klasicky na pánvi.
Podávala jsem s bramborem a rajčatovým salátem a musím se pochlubit, že jsme si na dnešním obědě náramně pochutnali. 
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - cuketa mladá
1ks - patizon
2ks - vejce
2lžíce - hladká mouka
50 g - sýr na strouhání
1dcl - mléko
2stroužek - česnek
ks - koření - sůl a co máte rádi
ks - olivový olej od oka
příprava - 1 hod
vaření - 10-15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account