avatar
Kristina Grey
vloženo 11. 2. 2018
Líbí se mi
20 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
Ingredience
čočka (zelená, žlutá...)
0,5 kg
rajčata plech
1 ks
mrkev
1 ks
řapík. celer
1 ks
cibule, česnek stroužek
1 ks
jalovec, muškát, bobkový list a chilli
1 špetka
tymian čerstvý
1 lžíce
víno červené
1 dcl
voda/vývar
klobása
1 ks
olivový olej
2 lžička

Čočka s klobásou na víně – Salsiccia e lenticchie

avatar
Kristina Grey
vloženo 11. 2. 2018
Líbí se mi
image
20 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
Ingredience
čočka (zelená, žlutá...)
0,5 kg
rajčata plech
1 ks
mrkev
1 ks
řapík. celer
1 ks
cibule, česnek stroužek
1 ks
jalovec, muškát, bobkový list a chilli
1 špetka
tymian čerstvý
1 lžíce
víno červené
1 dcl
voda/vývar
klobása
1 ks
olivový olej
2 lžička

Čočka s klobásou na víně – Salsiccia e lenticchie

Klobásu pokrájenou na kolečka (je možné použít jak italksou Salsiccia klobásu, tak i klasickou tvrdou klobásu maďarského typu) necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme maso a k oleji přisypeme najemno pokrájenou mrkev a řapíkatý celer, přidáme česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.

Z měkké cibuli vmícháme rajčata z plechovky, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme decku vody, nebo lépe vývaru a vína. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu. Necháme víno chvilku odvařit.

Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 20-40 minut (záleží na druhu čočky).

Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vývaru. Na závěr vmícháme čerstvý tymián. 

 

 

Foto: Pinterest

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Zuzi.773 18. 8. 2018

robievam

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Kristýna Kokešová 25. 2. 2018

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Glady 16. 2. 2018

vypadá to skvěle

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
hašlerka1 12. 2. 2018

To vypadá lákavě, zkusím.

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Klára Hrbáčová 12. 2. 2018

Vypadá to moc dobře, dívala jsem se na recept už včera a dneska ho vyzkouším !

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
66 404
registrovaných inspirativních žen
2 866
testovaných produktů
107 860
vložených hodnocení