Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 3. 2. 2020
Líbí se mi
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
sójové kostky 100 g
1 ks
cibule
1 ks
koření dle rozpisu
žloutek
1 ks
solamyl
2 lžíce

"Čína"

hudlenka
hudlenka
Vloženo 3. 2. 2020
Líbí se mi
"Čína"
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
sójové kostky 100 g
1 ks
cibule
1 ks
koření dle rozpisu
žloutek
1 ks
solamyl
2 lžíce

"Čína"

Ne vždy máme chuť na maso, a tak jsem dneska udělala "čínu" ze sojových kostek.

Základem tohoto jídla je sojové maso pořádně připravit. 

A já to dělám takto.

Co nejdříve, aby stihlo maso vychladnout, ho povařím - do kastrolu vysypu sáček kostek, osolím, opepřím, dám 1 kostku bujonu (zdravého bez glukamátů apod) - nejlépe Natur bujon od Vitany, 1 lžíci sojové omáčky, zaliju horkou vodou a zhruba 5-7 minut nechám povařit. dokud není maso hotové, což zjistíme ochutnáním. Nesmí být žvýkavé. V tuto chvíli maso sliju přes cedník, maso mírně vymačkám a nechám ho vychladnout!

Asi za hodinku, to už by mělo být studené, kostky ještě pokrájím na menší, nemáme rádi velké kusy a taky je pak masa opticky více, a dám je do misky. Přidám jednu pokrájenou cibuli, trochu soli, trochu pepře, 1 lžičku červené papriky, 1 lžičku kurkumy (nebo kari, ale my používáme kurkumu), na špičku lžičky sušený zázvor, kdo má rád ostré, přidá i trochu pálivé papriky nebo chilli, 1 lžíci worčestru, 1 lžíci sojovky, 1 vaječný žloutek, 4 lžíce oleje a 2 lžíce solamylu. Vše řádně promíchám a nechám aspoň dvě hodinky odležet v chladu.

 

A nakonec v tu správnou dobu oběda směs dám na rozpálený olej na pánev (oleje stačí jen malinko, prorože ho už máme ve směsi) a opeču, netrvalo mi to déle než 5 minut. Maso se hezky obalí v solamylu a udělá trochu krustu.

 

A pozor, v této podobě by nikdo nepoznal, že jí sojové maso, neboť když se dobře připraví, chutná jako kuřecí...nebo spíš nad tím nepřemýšlíte, jaké maso jíte.

Podáváme s rýží, kterou jsme si dozdobili zelenou natí a červenými paprikami. Já jsem si již vysela řeřichu, venku mám celoročně na balkonové bylinkové zahrádce petrželku a navíc si i doma dávám vrch petržele do vody a on začne vyrážet nať, kterou používám.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
3 porce
Ingredience
sójové kostky 100 g
1 ks
cibule
1 ks
koření dle rozpisu
žloutek
1 ks
solamyl
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 27. 3. 2020

super

Odpovědět
Majina
Majina 16. 2. 2020

sójové mäsko mám rada a čínu zbožňujem.

Odpovědět
Jasper
Jasper 14. 2. 2020

Super. Se sójou teď hodně experimentuji

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 14. 2. 2020

Já sojové maso občas používám už přes 20 let, ale další sojové výrobky teprve rok, dva....chutná nám uzený Tempech například. Dělám s ním francouzské brambory a je to dobrota...

hudlenka
hudlenka 12. 2. 2020

prima

Odpovědět
nea
nea 12. 2. 2020

zkusím

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 834
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.