Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Live with Anny
Live with Anny
Vloženo 10. 5. 2019
Líbí se mi
10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Jackfriut
200 g
Mandlové máslo
2 lžíce
Sojová omáčka
1 lžíce
Koření na maso
1 lžička
Voda
3 lžíce
Olivový olej
4 lžíce
Žampióny
300 g
Květák (cca 600 g)
1 ks
Kari koření
1 lžička
Sůl
Quinoa
150 g
Voda
300 ml

Chlebovník (jackfruit) ala Trhané „maso“ s pečeným květákem a quinoou

Live with Anny
Live with Anny
Vloženo 10. 5. 2019
Líbí se mi
Chlebovník (jackfruit) ala Trhané „maso“ s pečeným květákem a quinoou
10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Jackfriut
200 g
Mandlové máslo
2 lžíce
Sojová omáčka
1 lžíce
Koření na maso
1 lžička
Voda
3 lžíce
Olivový olej
4 lžíce
Žampióny
300 g
Květák (cca 600 g)
1 ks
Kari koření
1 lžička
Sůl
Quinoa
150 g
Voda
300 ml

Chlebovník (jackfruit) ala Trhané „maso“ s pečeným květákem a quinoou

Pečený květák

Jeden větší květák si rozdělte na větší kousky a vložte do zapékací mísy. Posypte ho soli a kari kořením, které se ke květáku skvěle hodí. Květák takto vložte do trouby na 200 C a nechte péct zhruba 50 min, nebo dokud nebude květák měkký.

 

Quinoa

Půl hrníčku quinoi pořádně propláchněte ve vodě pro zbavení hořké chuti. Quinou poté vložte do kastrolku a přidejte zhruba 300 ml vody, trochu soli a nechte jí vařit, dokud se nevyvaří veškerá voda a quinoa nezměkne.

 

Trhané „maso“

Do misky si dáme dvě lžíce mandlového másla, jednu lžíci sojové omáčky, jednu lžičku koření na maso a dostatečné množství vody, aby se marináda stala tekutou.

Marinádu smíchám s chlebovníkem a necháme odležet.

Na velké pánvi si rozehřejeme olivový olej a přidáme na kostky nakrájené žampióny, které dozlatova opečeme. Jakmile jsou žampióny opečené, přidám k nim marinovaný chlebovník. V pánvi si chlebovník rozdělte na jednotlivá vlákna, aby směs vybadala jako trhané maso. Vše ještě chvíli opékejte.

 

 

Na talíř si potom dejte opečený květák s quinou, pečenými žampióny a s chlebovníkem. Jako příloha je dobrá ještě nakrájená zelenina.

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Jackfriut
200 g
Mandlové máslo
2 lžíce
Sojová omáčka
1 lžíce
Koření na maso
1 lžička
Voda
3 lžíce
Olivový olej
4 lžíce
Žampióny
300 g
Květák (cca 600 g)
1 ks
Kari koření
1 lžička
Sůl
Quinoa
150 g
Voda
300 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 11. 1. 2020

nádherně to vypadá

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 958
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.