Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

KamilaK
KamilaK
Vloženo 30. 5. 2020
Líbí se mi
40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hladká mouka
350 g
Voda
2 dcl
Olivový olej
1 lžíce
Sůl
1 špetka
Cukr
1 špetka
Sušené droždí
1 lžička
Sušený česnek
1 lžička

Chléb PITA

KamilaK
KamilaK
Vloženo 30. 5. 2020
Líbí se mi
Chléb PITA
40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hladká mouka
350 g
Voda
2 dcl
Olivový olej
1 lžíce
Sůl
1 špetka
Cukr
1 špetka
Sušené droždí
1 lžička
Sušený česnek
1 lžička

Chléb PITA

Pita chléb je velmi oblíbenou přílohou zejména v arabské kuchyni. Peče se ve velmi rozehřáté pánvi, což způsobí, že se chléb nafoukne. Proto jej můžete k jídlu nejen přikusovat, můžete ho ale také naplnit. 

Postup přípravy: 

  1. Do mísy prosejte mouku, přidejte droždí, sůl, špetku cukru a důkladně vše promíchejte. Přilijte olivový olej spolu s teplou vodou a vypracujte měkké a hladké těsto. Těsto vyklopte na pomoučěný vál a ještě ho jednou důkladně prohněťte (cca 5 minut). Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Z těsta vytvarujte kouli, potřete ji olivovým olejem a vraťte do mísy, kterou jste rovněž vymazali olivovým olejem. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a těsto nechte kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení objemu.
  2. Pečicí plech velmi jemně vymažte slunečnicovým olejem. Troubu spolu s plechem si předehřejte na 250 °C. 
  3. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučěný vál, důkladně ho prohněťte a rozdělte ho na 6 stejně velkých částí, ze kterých vytvarujte koule.
  4. Každou kouli rozválejte na pomoučeném vále na placku o tloušťce 6 mm. Vyválené placky přikryjte potravinářskou fólií a nechte je 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  5. Poté zpravidla tři placky rychle přendejte na vymazaný plech a pečte je v předehřáté troubě 7–10 minut. Placky by se měly nafouknout a měly by získat světlehnědou barvu. Množství najednou pečených placek ale závisí na velikosti plechu a trouby. Upečené placky přendejte na mřížku a zakryjte je bavlněnou utěrkou. Po vychladnutí je skladujte v igelitovém pytlíku nebo zabalené v utěrce.

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
Hladká mouka
350 g
Voda
2 dcl
Olivový olej
1 lžíce
Sůl
1 špetka
Cukr
1 špetka
Sušené droždí
1 lžička
Sušený česnek
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MajkaM
MajkaM 30. 8. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 4. 7. 2020

super, vyzkouším

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 16. 6. 2020

Odpovědět
RůžaV
RůžaV 11. 6. 2020

Pita chléb zbožňuju

Odpovědět
konatovka
konatovka 11. 6. 2020

Už jsem o něm slyšela.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
100 261
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.