
Česnek-rozmačkaný 4 stroužky, nastrouhaná kůra a čerstvě vymačkaná šťáva ze 2 limetek, olivový olej 2 lžíce, lehká sójová omáčka 2 lžíce, třtinový cukr 2 lžičky, kuřecí stehenní paličky s kostí a kůží 8 ks, sůl a čerstvě namletý černý pepř.
Smíchejte dohromady česnek, limetkovou šťávu a kůru, olivový olej, sójovou omáčku a cukr, čímž připravíte marinádu. Kuře osolte a opepřete a poté je vložte do nekovové mísy. Přilijte marinádu a stehna s ní promíchejte, aby jí byla rovnoměrně pokrytá. Pak mísu přikryjte a 4 hodiny nebo přes noc nechte marinovat v chladničce.
Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na 200 °C / plynový stupeň 6.
Marinovaná stehna rozprostřete na pečicí plech a pečte v troubě 25–30 minut nebo dokud nebudou propečená. Můžete je též připravit na grilu, kde je za občasného obracení nechte grilovat tak dlouho, dokud z nich nevytéká čirá šťáva a nemají pěkně hnědou kůžičku. Ihned podávejte s grilovaným ananasem a rýžovým salátem s bylinkami.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Hned bych si dala
Zajímavý způsob jak obzvláštnit kuře.
Vyzkouším