Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 23. 11. 2019
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
uzenina - dle chuti
dle chuti ks
brambory
6 ks
cibule
2 ks
olej
dle potřeby ks
česnek
2 stroužek
sůl a pepř
dle chuti ks
sladká mletá paprika
dle potřeby ks
pálivá mletá paprika
dle potřeby ks
majoránka
dle chuti ks
smetana na vaření
250 ml
hladká mouka
dle potřeby ks

Buřtguláš

madlenka
madlenka
Vloženo 23. 11. 2019
Líbí se mi
Buřtguláš
15 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
uzenina - dle chuti
dle chuti ks
brambory
6 ks
cibule
2 ks
olej
dle potřeby ks
česnek
2 stroužek
sůl a pepř
dle chuti ks
sladká mletá paprika
dle potřeby ks
pálivá mletá paprika
dle potřeby ks
majoránka
dle chuti ks
smetana na vaření
250 ml
hladká mouka
dle potřeby ks

Buřtguláš

uzenina (větší klobáska, točený salám, párky, buřty - co kdo rád)
6 větších brambor
2 střední cibule
olej
2 stroužky česneku
sůl
pepř
sladká mletá paprika
pálivá mletá paprika
majoránka
250 ml smetany na vaření
hladká mouka

 

 

 

  1. Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno.

  2. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
    Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená.

  3. Mezitím do varné konvice můžeme dát vařit vodu a rozetřít česnek se solí.

  4. Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme sladkou i pálivou paprikou (papriky se nebojíme, u nás jí dáváme poměrně hodně, aby měl guláš pěknou barvičku).

  5. Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou. (Kdybychom nechali papriku déle, zhořkla by).

  6. Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké.

  7. V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, aby vznikla hustá tekutina, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit.

  8. Guláš dochutíme podle toho, jak potřebujeme. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. U nás vítězí jemná chuť a přesto pikantní.

15 minut min.
Příprava
vaření min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
uzenina - dle chuti
dle chuti ks
brambory
6 ks
cibule
2 ks
olej
dle potřeby ks
česnek
2 stroužek
sůl a pepř
dle chuti ks
sladká mletá paprika
dle potřeby ks
pálivá mletá paprika
dle potřeby ks
majoránka
dle chuti ks
smetana na vaření
250 ml
hladká mouka
dle potřeby ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 5. 1. 2020

dobrá klasika

Odpovědět
beata0063
beata0063 28. 12. 2019

umm.mňamka

Odpovědět
Atevy
Atevy 24. 12. 2019

Dobrý

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 30. 11. 2019

občas ho udělám, z kvalitních špekáčků...máme rádi, ale dnes, kdy jíme zdravě, je už na nás moc nezdravý

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 11. 2019

Vděčná klasika, jako malá jsem ho nesnášela a teď bych ho mohla pořád

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 031
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.