Burgery s mletým kuřecím masem i pro ty nejmenší

Vytisknout recept
Budete potřebovat:
  • 300 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy,
  • 50 g strouhanky,
  • 1 vejce,
  • 1 nadrobno nasekaná cibule,
  • sůl a pepř,
  • 20 ml slunečnicového oleje,
  • 4 bulky,
  • 4 listy ledového salátu,
  • 4 plátky rajčat,
  • hořčice či kečup,
  • na dozdobení bulky salátová okurka či cibule. 
1/ Mleté kuřecí maso, strouhanku, cibuli, sůl a pepř smíchejte v míse. Vzniklou hmotu rozdělte na čtyři díly a vypracujte z nich větší a placatější karbanátek, který lehce potřete olejem.
2/ Na gril podávejte ideálně s grilovacím podtáckem. Položte masové burgery na podtácek a nechte pár minut grilovat. Ideálně 4 – 6 minut dle barvy masa. 
3/ Rozkrojte bulky a dospod vložte list ledového salátu, kuřecí burger, navrch hořčici či kečup a doplňte plátkem rajčete a salátovou okurkou. Můžete barevně ozdobit i cibulí a pro snazší podávání upevnit větším párátkem. 
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy
300g - Kuřecí steak bez kůže mleté od Drůbežářského závodu Klatovy
50g - Strouhanka
1ks - Vejce
1ks - Cibule
4ks - Bulka/houska
20ml - Slunečnicový olej
1/4ks - Ledový salát
1ks - Rajče
1/3ks - Okurka
1lžička - pepř a sůl
1lžička - kečup nebo hořčice
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila ReceptyMonika

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account