Bulgur s muškátovou dýní a krůtím masem

Vytisknout recept
Znáte bulgur? Občas se plete s kuskusem, ale pravda je, že bulgur jsou pšeničné celozrnné krupky z předvařené nalámané pšenice a je skvělou a na zpracování nenáročnou surovinou, a také zdravější náhradou těstovin, nebo jiných bílých obilovin.
Na lžíci rozpáleného ghí (nebo másla) si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme maso na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou muškátovou dýni (může být i jiný druh) a restujeme společně asi 5 minut. Přidáme bulgur, směs promícháme a vše zalijeme hrnkem vývaru a dle potřeby podlijeme.
Vaříme, dokud bulgur nemá konzistenci krémového rizota – zhruba 20 min. Podáváme posypané čerstvým koprem (nebo např. koriandrem). Na dochucení můžete přidat lžíci maďarské pasty Ajvar nebo domácí majonézu z jogurtu.
1hrnek - bulgur
200g - krůtí maso
1/3ks - muškátová dýně
1lžíce - čerstvý kopr nebo jiná bylina
2hrnek - bujón
1ks - cibule
2lžíce - ghí (nebo máslo)
ks - sůl a citronový pepř (nebo bílý)
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account