Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 17. 9. 2019
Líbí se mi
30 (+ hodina kynutí) min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA TĚSTO
hladká mouka
600 g
teplé mléko
250 ml
3/4 kostky droždí
cukr krupice
120 g
máslo (100g rozpuštěného + 120g na omaštění)
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
rum
50 ml
kůra z 1 citronu
špetka soli
na potření buchtiček - 1 lžíce medu, 2 lžíce rumu
NA KRÉM
smetana (alespoň 30%)
400 ml
mléko
300 ml
vanilkový lusk
1 ks
cukr krupice
60 g
vanilkový cukr
1 ks
žloutky
7 ks
rum
50 ml
špetka soli

Buchtičky s krémem podle receptu našich maminek a babiček

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 17. 9. 2019
Líbí se mi
Buchtičky s krémem podle receptu našich maminek a babiček
30 (+ hodina kynutí) min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA TĚSTO
hladká mouka
600 g
teplé mléko
250 ml
3/4 kostky droždí
cukr krupice
120 g
máslo (100g rozpuštěného + 120g na omaštění)
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
rum
50 ml
kůra z 1 citronu
špetka soli
na potření buchtiček - 1 lžíce medu, 2 lžíce rumu
NA KRÉM
smetana (alespoň 30%)
400 ml
mléko
300 ml
vanilkový lusk
1 ks
cukr krupice
60 g
vanilkový cukr
1 ks
žloutky
7 ks
rum
50 ml
špetka soli

Buchtičky s krémem podle receptu našich maminek a babiček

  1. V míse smíchejte mouku s cukrem a doprostřed udělejte důlek.
  2. Do důlku nalijte mléko a rozdrolte droždí. Lehce směs promíchejte a nechte 15 minut odstát v teple.
  3. Přidejte všechny zbylé ingredience a vypracujte pružné těsto.
  4. Těsto vložte do čisté mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
  5. V kastrůlku si rozpusťte máslo na omaštění.
  6. Vykynuté těsto rozdělte na několik dílů a vyválejte stejně tlusté válečky, které nožem rozkrájíte na stejné díly (asi 2 x 3 cm).
  7. Z odřezaných kousků vytvarujte kuličky. Každou kuličku omastěte v másle v kastrůlku (díky tomu se k sobě při pečení nepřilepí) a skládejte na plech jednu vedle druhé.
  8. Buchtičky pečte na 180 °C asi 20-30 minut (dozlatova).
  9. Do másla, které zbylo v kastrůlku, zamíchejte med a rum a lehce prohřejte. Ještě horké buchtičky touto směsí potřete pomocí mašlovačky.
  10. Než se buchtičky upečou, připravte krém. Mléko smíchejte se smetanou a vyškrábněte do něj vanilkový lusk. Prázdný lusk vložte do hrnce a vše přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vyjměte slupku od lusku.
  11. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry dohladka a zašlehejte je do mléčné směsi. Za stálého šlehání pomalu zahřívejte do zhoustnutí, aby se krém nesrazil.
  12. Hotový krém odstavte a nechte lehce vychladnout. Poté do něj vmíchejte rum.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 1. 10. 2019

Odpovědět
bzutka
bzutka 30. 9. 2019

dala bycj si

Odpovědět
KamilaK
KamilaK 26. 9. 2019

Dala bych si.

Odpovědět
Toša
Toša 23. 9. 2019

Krásné, to se ti moji chlapi budpu mít. Díky za recept, mám trochu jiný, tenhle zkusím.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 23. 9. 2019

toto jídlo miluji,ale musím se sladkému vyhýbat

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 591
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.