Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 17. 9. 2019
Líbí se mi
30 (+ hodina kynutí) min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA TĚSTO
hladká mouka
600 g
teplé mléko
250 ml
3/4 kostky droždí
cukr krupice
120 g
máslo (100g rozpuštěného + 120g na omaštění)
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
rum
50 ml
kůra z 1 citronu
špetka soli
na potření buchtiček - 1 lžíce medu, 2 lžíce rumu
NA KRÉM
smetana (alespoň 30%)
400 ml
mléko
300 ml
vanilkový lusk
1 ks
cukr krupice
60 g
vanilkový cukr
1 ks
žloutky
7 ks
rum
50 ml
špetka soli

Buchtičky s krémem podle receptu našich maminek a babiček

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 17. 9. 2019
Líbí se mi
Buchtičky s krémem podle receptu našich maminek a babiček
30 (+ hodina kynutí) min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA TĚSTO
hladká mouka
600 g
teplé mléko
250 ml
3/4 kostky droždí
cukr krupice
120 g
máslo (100g rozpuštěného + 120g na omaštění)
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
rum
50 ml
kůra z 1 citronu
špetka soli
na potření buchtiček - 1 lžíce medu, 2 lžíce rumu
NA KRÉM
smetana (alespoň 30%)
400 ml
mléko
300 ml
vanilkový lusk
1 ks
cukr krupice
60 g
vanilkový cukr
1 ks
žloutky
7 ks
rum
50 ml
špetka soli

Buchtičky s krémem podle receptu našich maminek a babiček

  1. V míse smíchejte mouku s cukrem a doprostřed udělejte důlek.
  2. Do důlku nalijte mléko a rozdrolte droždí. Lehce směs promíchejte a nechte 15 minut odstát v teple.
  3. Přidejte všechny zbylé ingredience a vypracujte pružné těsto.
  4. Těsto vložte do čisté mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
  5. V kastrůlku si rozpusťte máslo na omaštění.
  6. Vykynuté těsto rozdělte na několik dílů a vyválejte stejně tlusté válečky, které nožem rozkrájíte na stejné díly (asi 2 x 3 cm).
  7. Z odřezaných kousků vytvarujte kuličky. Každou kuličku omastěte v másle v kastrůlku (díky tomu se k sobě při pečení nepřilepí) a skládejte na plech jednu vedle druhé.
  8. Buchtičky pečte na 180 °C asi 20-30 minut (dozlatova).
  9. Do másla, které zbylo v kastrůlku, zamíchejte med a rum a lehce prohřejte. Ještě horké buchtičky touto směsí potřete pomocí mašlovačky.
  10. Než se buchtičky upečou, připravte krém. Mléko smíchejte se smetanou a vyškrábněte do něj vanilkový lusk. Prázdný lusk vložte do hrnce a vše přiveďte k varu. Poté odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vyjměte slupku od lusku.
  11. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry dohladka a zašlehejte je do mléčné směsi. Za stálého šlehání pomalu zahřívejte do zhoustnutí, aby se krém nesrazil.
  12. Hotový krém odstavte a nechte lehce vychladnout. Poté do něj vmíchejte rum.
30 (+ hodina kynutí) min.
Příprava
40 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
NA TĚSTO
hladká mouka
600 g
teplé mléko
250 ml
3/4 kostky droždí
cukr krupice
120 g
máslo (100g rozpuštěného + 120g na omaštění)
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
rum
50 ml
kůra z 1 citronu
špetka soli
na potření buchtiček - 1 lžíce medu, 2 lžíce rumu
NA KRÉM
smetana (alespoň 30%)
400 ml
mléko
300 ml
vanilkový lusk
1 ks
cukr krupice
60 g
vanilkový cukr
1 ks
žloutky
7 ks
rum
50 ml
špetka soli

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 27. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 19. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 10. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

milujem

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 7. 1. 2020

dobrota, kterou milují jak děti, tak dospělí...

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 073
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.