Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 8. 2. 2018
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
ks
ks
ks

Bryndzové pirohy

Tenderka
Tenderka
Vloženo 8. 2. 2018
Líbí se mi
Bryndzové pirohy
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
ks
ks
ks

Bryndzové pirohy

cesto:
zemiaky - (uvarené v slupke, najemno nastrúhané) 500 g
polohrubá múka - 500 g
vajce - 1 ks
soľ asi 1,5 lyžičky

Plnka:
zemiaky - (uvarené v slupke najemno nastrúhané) - 2 väčšie ks
bryndza - 150 - 180 g
soľ

Ďalej potrebujeme:
kyslá smotana
libová slaninka

Postup prípravy :
Zemiaky, vajce, soľ a múku si dáme do väčšej misy a premiešame.
Po čiastočnom spojení ingrediencií začneme cesto miesiť rukami až kým nám nevznikne tuhé a pevné cesto.
Cesto si rozdelíme na 4 časti a postupne si každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska alebo štvorčeky, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze.
Pirohy varíme v osolenej vriacej vode po vyplávání navrch cca 4 minúty.
Podávame s kyslou smotanou, slaninkou a môžete dať aj bazalku

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
ks
ks
ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 23. 6. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 16. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Mnam

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 4. 9. 2019

Vynikající

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 158
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.