Bršlicové cannelloni

Vytisknout recept
Do vroucí osolené vody ponořímě cca na 1 minutu canneolli - prostě těstovinové trubky, poté jim dopřejeme lázeň ve studené vodě.
Mezitím nasloucháme rytmu nože, jenž promění lístky bršlice na malé kousky. A užijeme si její divoké svěží vůně.
Posílíme zápěstí, když rozšleháním propojíme žloutek s tvarohem.
Aby těm dvěma nebylo smutno, přidáme pokrájenou bršlici a koření.
Směs ochutnáme a co nás u toho napadne přidáme. Chcete-li trošku vášně - pak vsup chilli. Pro ostrost více pepře. Pro zajímavost curry.    
Vylovíme trpělivost a nejlépe si pustíme hezkou hudbu přitom tvarohovou směsí naplníme nejdříve rozehřáté a pak schlazené těstovinové trubky - Canneolli.
Za odměnu je - již naplněné krásně poklademe jednu vedle druhé do pekáčku.
Pokocháme se, jak krásně to vypadá a nám se to povedlo 😀  
Přes tohle přetáhneme pečinku z bešamelu.
Uložíme do rozehřáté trouby na 20 minut.
Potom už jen vychutnáme tuhle jemnou lahodu.
🙂
2hrst - mladé listy bršlice
1ks - žloutek
250 g - cannelloni - 1 balení
250g - tvaroh
1špetka - muškátový oříšek
1lžička - sůl
1špetka - černý pepř - podrcený
3-4hrnek - Bešamel
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila AlenaNaďová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account