Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

Vytisknout recept
  1. Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.
  3. Z vypracovaného těsta vytvořte válečky a dejte je vařit na zhruba 7 minut do vroucí osolené vody.
  4. Dle chuti posypte hotové šišky mákem, moučkovým cukrem a přelijte máslem, NEBO v pánvi osmažte na sádle strouhanku se špetkou soli a promíchejte s hotovými šiškami.
 
TIP! Sladké šišky jsme posypali modrým mákem DrRashid od společnosti ALIKA, strouhanku na šišky naslano jsme osmahli na vepřovém škvařeném sádle od Ligurský s. r. o.
600g - brambory typu B
1ks - vejce
ks - sůl
250g - hrubá mouka
ks - mletý mák dle chuti
ks - moučkový cukr dle chuti
ks - rozpuštěné máslo na přelití dle chuti
200g - strouhanka
2lžíce - sádlo
příprava - 30
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account