Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 16. 7. 2019
Líbí se mi
30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
brambory typu B
600 g
vejce
1 ks
sůl
hrubá mouka
250 g
mletý mák dle chuti
moučkový cukr dle chuti
rozpuštěné máslo na přelití dle chuti
strouhanka
200 g
sádlo
2 lžíce

Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 16. 7. 2019
Líbí se mi
Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou
30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
brambory typu B
600 g
vejce
1 ks
sůl
hrubá mouka
250 g
mletý mák dle chuti
moučkový cukr dle chuti
rozpuštěné máslo na přelití dle chuti
strouhanka
200 g
sádlo
2 lžíce

Bramborové šišky s mákem, nebo strouhankou

  1. Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.
  2. Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.
  3. Z vypracovaného těsta vytvořte válečky a dejte je vařit na zhruba 7 minut do vroucí osolené vody.
  4. Dle chuti posypte hotové šišky mákem, moučkovým cukrem a přelijte máslem, NEBO v pánvi osmažte na sádle strouhanku se špetkou soli a promíchejte s hotovými šiškami.

 

TIP! Sladké šišky jsme posypali modrým mákem DrRashid od společnosti ALIKA, strouhanku na šišky naslano jsme osmahli na vepřovém škvařeném sádle od Ligurský s. r. o.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
brambory typu B
600 g
vejce
1 ks
sůl
hrubá mouka
250 g
mletý mák dle chuti
moučkový cukr dle chuti
rozpuštěné máslo na přelití dle chuti
strouhanka
200 g
sádlo
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 27. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

milujem

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 8. 1. 2020

mám moc ráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 978
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.