Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 14. 11. 2019
Líbí se mi
60 min.
Příprava
. min.
Vaření
4-5 porce
Ingredience
brambory
500 g
tmavé pivo
3 dcl
cibule
2 ks
ostré klobásy
2 ks
stroužky česneku
2 ks
vejce
6 ks
petržel kudrnka
1 hrst
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
sůl
1 špetka

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 14. 11. 2019
Líbí se mi
Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
60 min.
Příprava
. min.
Vaření
4-5 porce
Ingredience
brambory
500 g
tmavé pivo
3 dcl
cibule
2 ks
ostré klobásy
2 ks
stroužky česneku
2 ks
vejce
6 ks
petržel kudrnka
1 hrst
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
sůl
1 špetka

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když z nich lze během chvíle vykouzlit jednoduché a opravdu chutné pokrmy. Tentokrát jsme se pustili do bramborové omelety na pivě s klobáskou, se kterou brambory chutnají také skvěle. Věděli jste, že klobásy u nás mají dlouhou tradici? V českých zemích je vyráběli uzenáři, kteří byli od 13. století ve stejném cechu s řezníky. Na venkově se připravovaly také podomácku a řada lidí je doma vyrábí i dnes.

 Postup:

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte do pekáčku. Osolte je, opepřete a zalijte je pivem. Nechte je péct při 200 °C, dokud nezměknou.
  2. Cibuli a klobásy nakrájejte na kolečka a s prolisovaným česnekem orestujte na oleji.
  3. Všechny suroviny poté smíchejte v míse s vejci, osolte je a opepřete
    a přeneste do pánve s nepřilnavým povrchem.
  4. Pečte na mírném plamenu dozlatova, pak vše zasypte petrželkou.

TIP! Omeletu jsme „zalili“ jedním z letošních vítězů v soutěži Regionální potravina
v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje. Kujebák Malvaz 13% od Marka Mandíka z Měšťanského pivovaru ve Vysokém Mýtě KUJEBÁK je speciální třináctistupňové nefiltrované a nepasterované tmavé pivo bavorského typu. Vyzkoušet můžete i Medový ležák Kynšperský zajíc 12%, který zaujal v téže soutěži i kategorii v Karlovarském kraji. Další možností je Pacholek – polotmavý ležák 12 z Vesnického pivovaru OHRADA s.r.o.

60 min.
Příprava
. min.
Vaření
4-5 porce
Ingredience
brambory
500 g
tmavé pivo
3 dcl
cibule
2 ks
ostré klobásy
2 ks
stroužky česneku
2 ks
vejce
6 ks
petržel kudrnka
1 hrst
slunečnicový olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
sůl
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 26. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
gustawka
gustawka 18. 5. 2020

mnam

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 10. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 21. 4. 2020

mňamka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 032
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.