Bramboráčky s pálivou fazolovou směsí

Vytisknout recept
Chuťově naprosto vynikající pokrm, na kterém nás zdrží jen příprava bramboráčků dle počtu strávníků. Fazole koupíme v plechovce, smícháme, prohřejeme, případně přidáme trošku chilli koření, pokud fazole nejsou pikantní. Jídlo vhodné i pro vegetariány.
Bramboráčky - brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, slijeme přebytečnou tekutinu. Zalijeme zlehka mlékem, aby nám brambory nezhnědly, přidáme dvě vajíčka, koření a zahustíme pár lžicemi ovesných vloček a troškou polohrubé mouky.
Smažíme na malé vrstvě oleje v lívanečníku, po usmažení položíme na papírové ubrousky, aby nám vytáhly z bramboráčků přebytečný tuk.
2ks - fazole - plech - různé druhy
1/2ks - papriková směs sklenička
2-3lžíce - kečup
ks - na bramboráčky podle počtu strávníků:
ks - syrové brambory najemno strouhané
2ks - vejce
1dcl - mléko cca
ks - česnek lisovaný, majoránka, sůl, pepř - dle chuti
ks - ovesné vločky a polohrubá mouka na zahuštění těsta
ks - olej na smažení bramboráčků
příprava - 20
vaření - 30-40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account