Borůvkové knedlíky kynuté - mňamka

Vytisknout recept
Nejprve smícháme kvasnice s cukrem, potom přidáme asi polovinu mléka a hrst mouky. Lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, přidáme dvě špetky soli a smícháme. Potom přilejeme kvásek a žloutky rozmíchané s trochou mléka. Těsto mícháme a postupně doléváme mléko a nakonec máslo. Mícháme, dokud se těsto nelepí na vařečku a je vláčné. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě až zdvojnásobí objem (asi 40 min). Z vykynutého těsta uděláme placičky, do kterých zabalíme ovoce a necháme ještě asi 10 minut na vále kynout. Ve velkém hrnci nebo v širokém kastrolu uvaříme vodu s lžící soli a lžící oleje. Do vroucí vody dáme knedlíky a vaříme 4 - 5 minut, v polovině opatrně promícháme. Po vytažení ihned všechny knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára a aby se nesrazily. Je lepší je vyndávat například na pekáč, kde mají dostek místa. Uvařené knedlíky podáváme posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Navrch můžeme přidat dle vlastní chuti tvaroh nebo skořici. Dobrou chuť!
350g - Hrubá mouka
20g - Kvasnice 1/2 kostky
250ml - Mléko vlažné
2lžička - Cukr moučka
2lžíce - Máslo rozpuštěné do těsta
2ks - Žloutky
2špetka - Sůl
1/2kg - Čerstvé borůvky (může být i jiné ovoce)
1/2ks - Máslo rozpuštěné na polití knedlíků
6lžíce - Cukr moučka na posypání
příprava - 60
vaření - 5
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account