
Nejprve smícháme kvasnice s cukrem, potom přidáme asi polovinu mléka a hrst mouky. Lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, přidáme dvě špetky soli a smícháme. Potom přilejeme kvásek a žloutky rozmíchané s trochou mléka. Těsto mícháme a postupně doléváme mléko a nakonec máslo. Mícháme, dokud se těsto nelepí na vařečku a je vláčné. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě až zdvojnásobí objem (asi 40 min). Z vykynutého těsta uděláme placičky, do kterých zabalíme ovoce a necháme ještě asi 10 minut na vále kynout. Ve velkém hrnci nebo v širokém kastrolu uvaříme vodu s lžící soli a lžící oleje. Do vroucí vody dáme knedlíky a vaříme 4 - 5 minut, v polovině opatrně promícháme. Po vytažení ihned všechny knedlíky propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára a aby se nesrazily. Je lepší je vyndávat například na pekáč, kde mají dostek místa. Uvařené knedlíky podáváme posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Navrch můžeme přidat dle vlastní chuti tvaroh nebo skořici. Dobrou chuť!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Super
pěkný recept
Zaujímavý recept
mňamka
už se těším na čerstvé borůvky