Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

konatovka
konatovka
Vloženo 25. 3. 2020
Líbí se mi
40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Bezmasé mleté (viz foto)
275 g
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
Olej
2 lžíce
Pasírovaná rajčata v konzervě
1 ks
Sušené oregáno
1 lžička
Rajský protlak
1 lžíce
Vývar
200 ml
Mrkev
1 ks
Špagety
400 g
Parmazán
50 g

Boloňská z bezmasého mletého

konatovka
konatovka
Vloženo 25. 3. 2020
Líbí se mi
Boloňská z bezmasého mletého
40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Bezmasé mleté (viz foto)
275 g
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
Olej
2 lžíce
Pasírovaná rajčata v konzervě
1 ks
Sušené oregáno
1 lžička
Rajský protlak
1 lžíce
Vývar
200 ml
Mrkev
1 ks
Špagety
400 g
Parmazán
50 g

Boloňská z bezmasého mletého

Cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na kostičky. Bezmasé mleté opečeme v oleji do zlatova, přidáme cibuli, mrkev (nadrobno nastrouhanou) a česnek a vše ještě společně restujte. Pak zeleninu zalijeme vývarem, můžeme přidat i 100 ml suchého červeného vína, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme, přisypeme orgáno a na mírném ohni vaříme 30 minut. Ke konci vaření přidáme konzervovaná rajčata.  Na uvařené špagety dáme takto připravenou boloňskou a můžeme posypat parmezánem. 

 

     Tento produkt je novinkou v obchodech. Byla jsem velice mile překvapená jeho chutí. Jsem moc ráda, že se již vyrábí i takového výrobky, protože se mi velice osvědčily na můj způsob stravování (podle Lenky Kořínkové). Samozřejmě, že jsem si tam nepřidala parmezán, protože ten patří již do jiné skupiny.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Bezmasé mleté (viz foto)
275 g
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
Olej
2 lžíce
Pasírovaná rajčata v konzervě
1 ks
Sušené oregáno
1 lžička
Rajský protlak
1 lžíce
Vývar
200 ml
Mrkev
1 ks
Špagety
400 g
Parmazán
50 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
beata0063
beata0063 26. 3. 2020

Aj my robíme túto omáčku bez mäsa väčšinou

Odpovědět
konatovka
konatovka 26. 3. 2020

A čím nahrazujete maso, já jsem to dříve dělala ze sojového granulátu.

lemur
lemur 26. 3. 2020

Zajímavý recept. Vyzkouším.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 25. 3. 2020

také děláme bezmasou omáčku, ale již používáme jen celozrnné těstoviny

Odpovědět
konatovka
konatovka 26. 3. 2020

Toto je novinka a jedná se o 100 % rostlinný výrobek. Já musím mít bezvaječně těstoviny.

hudlenka
hudlenka 26. 3. 2020

aha, tak to jo, ani jsem se nedívala, zda ty celozrnné těstoviny jsou s vejcem nebo ne, mám tu ještě špagety, tak se příležitostně podívám

Maruš11
Maruš11 25. 3. 2020

To vidím poprvé - bezmasé mleté vyzkouším

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 25. 3. 2020

jídlo vypadá lákavě a jistě bylo i dobré

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 562
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.